Silopi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ilçe genelindeki kanalizasyon ve su kanallarını temizlemek için kapsamlı bir çalışma başlattı. Çalışmaların ilk adımı, Başak ve Nuh Mahalleleri'nden geçen kanallarda atılan adımlarla başladı.
Belediyeden yapılan açıklamada, Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı özel ekiplerin ilk olarak Başak ve Nuh Mahalleleri'nden geçen ana kanalda temizlik çalışmalarına başladığı belirtildi. Ekipler, kanallarda biriken atıkları, çöpleri ve diğer maddeleri temizleyerek su akışını düzenli hale getirmeyi hedefliyor. Çalışmaların, tüm mahallelerdeki kanallar tek tek temizlenerek ilçenin genelinde tamamlanacağı bildirildi.
Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, bu çalışmaların çevre sağlığı ve halkın yaşam kalitesi açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
Yetkililer, vatandaşlara da önemli bir çağrıda bulunarak, çevre temizliği ve kanal sağlığının korunması için çöplerin kanallara atılmaması konusunda hassasiyet gösterilmesini rica etti. Bu tür atıkların, kanallarda tıkanıklığa yol açarak hem çevre kirliliğine hem de olası su baskınlarına neden olabileceği vurgulandı.