Silopi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okul arazisinde hayata geçirilen örnek bir projeyle tarım alanında önemli bir adım attı. Öğrenciler, domatesten çileğe, maruldan sarımsağa ve patlıcana kadar 15 farklı ürünü toprakla buluşturarak hem teorik bilgilerini pratiğe döküyor hem de bölge tarımına yeni bir soluk getiriyor. Bu proje, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'nün tarım alanındaki projelere ilk kez destek vermesiyle de ayrı bir önem taşıyor. Genel Müdürlük, Silopi Genç Girişimciler Derneği tarafından yürütülen "Organik Tarım Evleri Projesi"ne sağladığı destekle bu anlamlı girişime ortak oldu.
Projeyi hayata geçiren Silopi Genç Girişimciler Derneği Başkanı Mustafa Dündar, İçişleri Bakanlığı'nın desteği ve okul arazisinin tahsisiyle bu projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, "Öğrencilerimiz sınıfta teorik bilgi edinirken, bu bahçede pratik kazanıyor. Bu eğitimlerle Silopi Ovası'nın sahip olduğu tarım potansiyelini harekete geçirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
Silopi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hakkı Kaya ise okul bünyesinde bulunan Tarım ve Teknoloji bölümünün önemine dikkat çekerek, "Öğrencilerimizin bilgilerini uygulamalı olarak pekiştirmesi, öğrenme süreçlerini çok daha kalıcı hale getiriyor. Bugün ilk hasadımızı yaptık ve topladığımız marulları ilçemizdeki bir öğrenci yurduna ulaştırdık" şeklinde konuştu.
Uygulamalı eğitimlere katılan öğrencilerden Menderes Saruhan, bitkileri yetiştirme ve bakım süreçlerinde aktif rol aldıklarını belirterek, "Tarım yoluyla Silopi halkını güçlendireceğiz" dedi.
Bir diğer öğrenci Bünyamin Zeyrek ise ektikleri çeşitli ürünlerle deneyim kazandıklarını ve bölümün oldukça verimli olduğunu dile getirdi.
Öte yandan bahçede olgunlaşan marullar öğrenciler tarafından hasat edilen 50 kasa marul Silopi'deki öğrenci yurduna bağışlandı.