Bu iddialar üzerine, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) tarafından yapılan açıklamada, söz konusu haberlerin asılsız olduğu ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik paylaşımlar olduğu vurgulandı.
Yapılan inceleme ve ilgili kurumlarla yapılan görüşmelere dayanılarak yayımlanan açıklamada, su sıkıntısının ana nedeninin Türkiye genelinde etkili olan kuraklık olduğu belirtildi. Özellikle Kızılsu köyü başta olmak üzere birçok yerleşim biriminde su sorununun TPAO'nun faaliyetlerinden kaynaklanmadığı ifade edildi.
TPAO’dan Bölgeye Destek Hamlesi
Açıklamada, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO), köylerin su ihtiyacının karşılanması için aktif bir rol üstlendiği belirtildi. TPAO’nun, Şırnak İl Özel İdaresi ile koordineli biçimde yürüttüğü çalışmalar kapsamında:
İl Özel İdaresi malzeme desteği sağlarken, TPAO işçilik desteği sunuyor.
Yeni su kaynaklarından köylere su ulaştırılması için yeni hat çalışmaları başlatıldı.
Hat tamamlanana kadar tankerlere yüklenen içme suları düzenli olarak bölge halkına ulaştırılıyor.
Dezenformasyona Karşı Uyarı
DMM açıklamasının sonunda, vatandaşların sosyal medyada paylaşılan asılsız iddialara itibar etmemesi gerektiği belirtilerek, “Gabar Dağı’ndaki köylerde yaşanan su sıkıntısı, petrol arama çalışmalarından değil, tamamen bölgesel kuraklıktan kaynaklanmaktadır” denildi.