Şırnak merkez İsmetpaşa Mahallesi Cezaevi–Keleçke mevkii arasında yapımına başlanan Bin 520 konutluk TOKİ projesi, çevrede bulunan yazlık ev sahipleri ve bölgede yaşayan vatandaşların tepkisine neden oldu.
Proje kapsamında yürütülen zemin etüdü ve hafriyat çalışmaları sırasında ortaya çıkan yoğun toz, gürültü ve doğa tahribatı, bölge yaşamını olumsuz etkiliyor.
Vatandaşlar, çevredeki meyve ağaçlarının tozdan zarar gördüğünü, bahçelerin kuruma noktasına geldiğini ve doğanın tahrip olduğunu belirtti. Bölge sakinleri, “Artık bahçelerimizde bile oturamıyoruz. Her yer toz duman içinde, nefes almakta zorlanıyoruz. Evlerimizin camlarını bile açamıyoruz.” diyerek durumun ciddiyetine dikkat çekti.
Bölgede yaşayan bütün vatandaşlar mağduriyetlerini dile getirdiler, çevrede faaliyet gösteren taş kırma ve eleme tesisi ya kaldırılsın yada uzak bir yere kurulsun, vatandaşlar “Bağ ve bahçelerin arasında kurulan bu tesis, hem doğaya hem de insanlara zarar veriyor. Ya kalıcı bir çözüm bulunsun ya da tesis uzak bir yere taşınsın.” ifadelerini kullanıldı.