Şırnak’ın Değeri İstanbul’da Göz Kamaştırdı

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde düzenlenen Sıfır Atık Festivali’nde bölgenin kültürel zenginliklerini ve kadın emeğini Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçilerle buluşturdu.

Şırnak’ın dünyaca ünlü Jirki Kilimi başta olmak üzere bölgeye özgü ürünler festivalin en dikkat çeken stantları arasında yer aldı.

Sıfır Atık Vakfı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı iş birliğinde 4-7 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilen Sıfır Atık Festivali’nde, Dicle Kalkınma Ajansı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda kurulan “Anadoludakiler” temalı stantta bölgenin üretim gücünü sergiledi.

Festival boyunca Şırnak’ın kültürel mirasının önemli simgelerinden olan Jirki Kilimi, Mardin’de üretilen üzüm çekirdeği yağı ve Batmanlı kadın girişimciler tarafından hazırlanan el çantaları ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Bölgenin geleneksel üretim kültürünü yansıtan ürünler, yerli ve yabancı ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Kadın girişimciliğinin desteklenmesi, yerel üretimin teşvik edilmesi ve kültürel mirasın gelecek kuşaklara aktarılması açısından önemli bir vitrin oluşturan stantta, Anadolu’nun kadim değerleri sürdürülebilir kalkınma anlayışıyla buluşturuldu.

DİKA’dan yapılan açıklamada, festivalin bölgenin ekonomik ve kültürel potansiyelinin tanıtılması açısından önemli bir fırsat sunduğu belirtilerek, “Yerel üreticilerimizin emeklerini daha geniş kitlelere ulaştırmaya, kadın girişimciliğini desteklemeye ve bölgemizin değerlerini ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtmaya devam edeceğiz” denildi.

Sürdürülebilir üretim ve tüketim anlayışının ön plana çıktığı festival, Anadolu’nun zengin kültürel mirasının tanıtılmasına katkı sunarken, bölgesel kalkınmanın güçlendirilmesi açısından da önemli bir buluşma noktası oldu. DİKA’nın tanıtım standı ise festival boyunca ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Tarihimiz, Kültürümüz ve Değerlerimiz Haberleri