Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Taşdelen köyü, şiddetli yağışın ardından gelen sel ve heyelan felaketiyle sarsıldı. Afetin dehşeti, köydeki bir güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde doğanın gücü karşısında yaşanan can pazarı tüyler ürpertti.
Saniyelerle Gelen Mucize
Köy içinde hızla ilerleyen sel sularını fark eden bir güvenlik görevlisi, saniyeler içerisinde bulunduğu noktadan koşarak uzaklaştı.
Tonlarca su ve çamur yığınının altından kalmaktan son anda kurtulan vatandaşın o anları, felaketin boyutunu gözler önüne serdi. Aynı görüntülerde bir köpeğin de sel sularına karşı verdiği yaşam mücadelesi dikkat çekti. Sürüklenmemek için büyük çaba sarf eden köpek, kendini güvenli bir noktaya atmayı başardı.
Hayvanlar Telef Oldu, Evler Zarar Gördü
Köyde sadece korku değil, büyük maddi hasar da oluştu. Sel sularına kapılan bazı hayvanların telef olduğu, heyelan nedeniyle birçok evin duvarlarının yıkıldığı ve hasar gördüğü öğrenildi. İhbarın ardından bölgeye AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Ekipler Teyakkuzda: Yeni Yağış Uyarısı
AFAD ekipleri bölgede hasar tespit ve temizlik çalışmalarını sürdürürken, yetkililerden kritik bir uyarı geldi. Bölgede yağışların devam edeceği bildirilerek, vatandaşların sel ve heyelan riskine karşı yüksek noktalarda bulunmaları ve dere yataklarından uzak durmaları istendi.