Türk Sağlık-Sen Şırnak’ta İlk Kongresini Gerçekleştirdi: Emrullah Tatar Güven Tazeledi

Türk Sağlık-Sen Şırnak Şubesi’nin 1. Olağan Kongresi, Şırnak Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi.

Tek aday olarak seçime giren Emrullah Tatar, delegelerin oylarıyla şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi.Kongrede Türk Sağlık-Sen’in Şırnak’taki çalışmaları, teşkilat yapılanması ve önümüzdeki döneme ilişkin hedefleri ele alındı.
Kongreye Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Kamu-Sen’e bağlı sendikaların genel başkan yardımcıları, farklı illerden şube başkanları, il temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve sendika üyeleri katıldı.

Türk sağlık-sen il başkanı Emrullah Tatar

Kahveci: “Yıl Sonunu Beklemeden Ek Zam Yapılmalı


Kongrede konuşan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, kamu çalışanlarının ekonomik sorunları, vergi sistemi ve emeklilerin beklentilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Kamu çalışanlarının alım gücünün düştüğünü belirten Kahveci, yıl sonu beklenmeden ek zam yapılması ve refah payı uygulamasına geçilmesi gerektiğini söyledi.
Kahveci, “Çalışanlarımıza mutlaka hızlı bir şekilde yıl sonunu beklemeden ek zam yapılmalı ve bu yapılan ek zamla beraber de refah payı uygulamasına geçilmeli” dedi.
Vergi sistemine ilişkin de konuşan Kahveci, ücretli çalışanların yıl içerisinde üst vergi dilimlerine girmesinin alım gücünü etkilediğini belirterek, vergi oranlarının yüzde 15’te sabitlenmesi taleplerini dile getirdi.
Kahveci ayrıca ilave ek ödemenin emekli maaşlarına yansıtılması, 3600 ek gösterge ve Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nda görev yapan personele memur kadrosu verilmesi gibi konuların da gündemlerinde olduğunu ifade etti.
Sendikal anlayışlarının temelinde güven ve ahlaklı sendikacılığın bulunduğunu belirten Kahveci, Türkiye Kamu-Sen’in hedefinin yetkili sendika olarak toplu sözleşme masasında çalışanları temsil etmek olduğunu söyledi.

Turgut Tatar: “Dik Duracağız, Doğru Yürüyeceğiz

Kongrede konuşan Türk Eğitim-Sen Şırnak Şube Başkanı Turgut Tatar ise ÖnderKahveci’ye Şırnak’a gelişinden dolayı teşekkür ederek, Türkiye Kamu-Sen teşkilatının kentteki yapılanmasına dikkat çekti.

Türk Sağlık-Sen’in Şırnak’ta şube olma hakkı kazanmasının teşkilat açısından önemli bir gelişme olduğunu belirten Tatar, bu süreçte emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye Kamu-Sen’in büyümesinin belirli değerler ve ilkeler üzerinden gerçekleştiğini ifade eden Tatar, “Onurlu bir şekilde damlayarak büyüdük. Bizim farkımız duruşumuz ve adaletimizdi” dedi.
Sendikal mücadelenin temel amacının kamu çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını geliştirmek olduğunu belirten Tatar, çalışma barışının sağlanması ve haksızlıklarla mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.
Tatar, konuşmasının sonunda “Dik duracağız, doğru yürüyeceğiz” mesajını verdi.
Kongrede yapılan seçim sonucunda tek aday olan Emrullah Tatar, Türk Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı seçilerek güven tazeledi.
Kongre, yeni döneme ilişkin değerlendirmelerin ardından sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri