Şırnak’ta Vatandaşlar Hayat Pahalılığına İsyan Etti: “Asgari Ücret Daha Alınmadan Eridi”

Şırnak’ta vatandaşlar artan hayat pahalılığına tepki gösterdi. 2026 yılı için belirlenen asgari ücretin daha maaşlar alınmadan eridiğini söyleyen vatandaşlar, geçim sıkıntısının her geçen gün daha da ağırlaştığını dile getirdi.

2025 yılında 22 bin 104 TL olan en düşük asgari ücret, 2026 yılı için Asgari Ücret Tespit Komisyonu kararıyla 28 bin 75 TL olarak belirlendi. Ancak çarşıda, pazarda, kiralarda, nakliyede ve günlük yaşamın her alanında artan fiyatlar nedeniyle yapılan zamların yetersiz kaldığı ifade ediliyor.
Vatandaşlar, temel gıda ürünlerinden ulaşıma kadar her alanda fiyatların sürekli yükseldiğini belirterek, “Biz daha 2026 asgari ücret maaşını almadan paramız eridi. Market alışverişi, kira, fatura derken geçinmek imkânsız hale geldi” sözleriyle yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdi.
Özellikle dar gelirli kesim ve asgari ücretle geçinen ailelerin büyük zorluk yaşadığını vurgulayan vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulundu. Ekonomide kalıcı reformlar yapılmasını isteyen Şırnaklılar, hayat pahalılığına karşı somut adımlar atılmasını talep etti.
Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenerek, “Garibanın, fakirin bu hayat pahalılığı karşısında ayakta durabilmesi için ekonomiyi rahatlatacak, alım gücünü yükseltecek büyük ve etkili düzenlemeler yapılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
Hayat pahalılığı karşısında geçim mücadelesi veren vatandaşlar, yetkililerden acil çözüm bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri