Şırnak’ta Soğuğa Karşı Merhamet Kazandı

Şırnak’ta yoğun kar yağışı ve dondurucu soğukların ardından hayvanseverler, sokaktaki canlar için seferber oldu.

Yeni Mahalle TOKİ’de yaşayan duyarlı bir vatandaşın davranışı takdir topladı.Şırnak’ta etkili olan yoğun kar yağışı ve soğuk hava, günlük yaşamı olumsuz etkilerken, hayvanseverlerin duyarlılığı ise yürekleri ısıttı. Özellikle yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için yapılan küçük ama anlamlı yardımlar, kış şartlarında canlara umut oldu.

Şırnak merkez Yeni Mahalle TOKİ konutlarında oturan duyarlı bir vatandaş, her sabah ve akşam pencere kenarına ekmek kırıntıları bırakarak kuşların beslenmesini sağlıyor. Kısa sürede pencere kenarına alışan kuşların sürü halinde gelerek ekmekleri yediğini belirten vatandaş, o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Görüntüler sosyal medyada da ilgi görürken, hayvanseverler tüm Şırnaklılara çağrıda bulundu. Yapılan çağrıda, “Bu soğuk kış günlerinde herkes kapı önüne ya da pencere kenarına bir kap su ve bir miktar yiyecek bırakarak sokaktaki canlara destek olabilir.” ifadelerine yer verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri