Şırnak’ta Polis Dalgıçlar Göreve Hazırlanıyor! Sualtı Grup Amirliği Kuruluyor

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulacak Sualtı Grup Amirliği, Haziran 2026 itibarıyla göreve başlayacak. Çalışmalar, uzman heyetin katılımıyla masaya yatırıldı.

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde önemli bir güvenlik birimi daha hayata geçiyor. 2026 yılı Haziran ayı itibarıyla polis dalgıçlardan oluşacak Sualtı Grup Amirliği, Şırnak’ta resmen göreve başlayacak.

Bu kapsamda, Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı tarafından görevlendirilen uzman heyet, Şırnak İl Emniyet Müdürü Volkan Sazak tarafından kabul edildi. Gerçekleştirilen toplantıda, Şırnak’ta kurulacak Sualtı Grup Amirliği’nin tamamlanan ve devam eden çalışmaları ele alınarak karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu.

Şehr-i Nuh olarak bilinen Şırnak’ta, özellikle arama-kurtarma, adli olaylar ve suyla bağlantılı acil durumlarda görev alacak olan birimin, kent güvenliğine önemli katkılar sunması bekleniyor.

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulacak Sualtı Grup Amirliği’nin, ilin güvenlik kapasitesini güçlendirmesi hedeflenirken, yeni birimin Şırnak’a hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri