Şırnak’ta Kışın Etkisi: Bariyerler Yine Zarar Gördü

Şırnak’ın Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde etkili olan yoğun kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiledi.

Kar nedeniyle kapanan köy ve mezra yolları, İl Özel İdaresi ve Karayolları ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu yeniden ulaşıma açıldı. Ancak çalışmalar sırasında yol kenarlarında bulunan güvenlik bariyerlerinin büyük bölümünün zarar gördüğü bildirildi.

Çığ Riski ve Yoğun Çalışma
Bölgede yüksek kesimlerde meydana gelen çığ düşmeleri nedeniyle birçok noktada yollar tamamen kapandı. İş makineleri, kepçe ve loderlerle yürütülen kar temizleme çalışmalarında zaman zaman bariyerlerin zarar gördüğü gözlemlendi. Özellikle dar ve eğimli yollarda yapılan müdahalelerde, operatörlerin bariyerlere temas etmesi sonucu ciddi hasarlar oluştu.

Her Yıl Aynı Manzara
Bölge halkı, her yıl benzer görüntülerin yaşandığını belirterek kalıcı çözüm çağrısında bulundu. Vatandaşlar, hem çığ riskine karşı hem de trafik güvenliği için yapılan bariyerlerin sık sık zarar görmesinin kamu kaynaklarında israfa yol açtığını ifade etti.Kış şartlarının ağır geçtiği Şırnak kırsalında, dayanıklı ve bölge şartlarına uygun bariyer sistemlerinin kurulması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, operatörlerin daha dikkatli olması ve çalışmaların kontrollü yürütülmesi gerektiğini dile getirdi.
Uzmanlar ise çığ riski bulunan bölgelerde daha esnek ve darbelere dayanıklı bariyer sistemlerinin tercih edilmesi, ayrıca operatörlere yönelik ek eğitim programlarının uygulanmasının sorunu azaltabileceğini belirtiyor.
Her yıl tekrarlanan bu sorunun çözümü için yetkililerin kapsamlı bir planlama yapması beklenirken, vatandaşlar hem güvenli ulaşım hem de kamu kaynaklarının korunması adına kalıcı adımlar atılmasını istiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri