Şırnak’ta Jandarma Personeline Enkazda Arama Kurtarma Eğitimi

Şırnak’ta afet ve acil durumlara müdahale kapasitesinin artırılması amacıyla jandarma personeline yönelik Enkazda Arama Kurtarma Temel Eğitimi düzenlendi.

Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugayı yerleşkesinde inşa edilen Enkazda Arama ve Kurtarma Parkurunda gerçekleştirilen eğitimler, AFAD Şırnak İl Müdürlüğü koordinesinde yapıldı.

Eğitim kapsamında jandarma personeline; afet ve acil durumlarda enkaz alanlarında güvenli çalışma yöntemleri, arama-kurtarma ekipmanlarının kullanımı, sesli ve teknik dinleme sistemleriyle canlı tespiti, ekip içi koordinasyon ve olay yeri güvenliği konularında hem teorik hem de uygulamalı eğitim verildi.

AFAD Şırnak İl Müdürü Muzaffer İşlek, verilen eğitimlerle jandarma personelinin olası afet durumlarında hızlı, etkin ve güvenli şekilde müdahale edebilme kapasitesinin artırılmasının hedeflendiğini bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri