Şırnak’ta Beklenen Yağış Geldi: Kentte Mevsimler Şaştı

Şırnak’ta günlerdir beklenen yağışlar sabah saatlerinde etkili olmaya başladı. Kentte şu ana kadar olumsuzluk yaşanmazken, yağışların sonbahar yerine kış başında gelmesi mevsimsel değişiklikleri yeniden gündeme taşıdı.

Şırnak kent merkezinde yağışlı hava etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, 07 Aralık Pazar günü saat 08.45 itibarıyla sıcaklık 9,6°C, hava durumu ise “hafif yağmurlu” olarak kaydedildi. Kentte gün içinde şu ana kadar 6,4 mm yağış ölçüldü.

Nem oranının %81, rüzgâr hızının ise 12 km/saat olduğu kentte, yağışların gün boyunca aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Saatlik tahminlere göre sıcaklıkların 11–13°C arasında seyredeceği, rüzgârın zaman zaman 30–33 km/saat hızlara ulaşabileceği öngörülüyor.

Sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağışlar nedeniyle şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Uzun süredir beklenen yağışlar, özellikle kurak geçen sonbahar döneminin ardından kentte memnuniyetle karşılandı.

Sonbaharda beklenen yağışların kış mevsiminin başında gelmesi, bölgede son yıllarda sıkça dile getirilen mevsimsel düzensizliklerin ve iklimdeki değişimin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Yağış rejimindeki bu kaymaların özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da daha belirgin hale geldiği gözlemleniyor.

Yetkililer, yağışın kuvvetlendiği zamanlarda ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını isterken, belediye ekiplerinin sahada hazır olduğunu bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri