Edinilen bilgilere göre, Turgut Özal Mahallesi’nde yaşayan Z.B., evinin balkonuna çıktığı sırada korkuluklara kadar ulaşan koca engerek yılanını fark etti. Beklenmedik manzarayla karşılaşan Z.B. ve ailesi büyük panik yaşarken, çevredeki vatandaşlar da yılanın bulunduğu bölgeden uzak durdu.
Hava sıcaklıklarının etkisini artırdığı Şırnak’ta son haftalarda yılanların yerleşim alanlarında daha sık görülmeye başladığı belirtiliyor. Özellikle kırsal alanlara yakın mahallelerde yaşayan vatandaşlar, çocukların güvenliği konusunda endişe duyduklarını ifade etti.
Uzmanlar, yılanlarla karşılaşıldığında müdahale edilmemesi gerektiğini belirterek, vatandaşların durumu ilgili ekip ve yetkililere bildirmeleri konusunda uyarıda bulunuyor.