Şırnak Çalışan Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenecek imza günü etkinliği, hem kitap tanıtımı hem de kültürel bir buluşma niteliği taşıyacak.
Programa ev sahipliği yaparak yer desteği sağlayan Şırnak Belediyesi, kültürel etkinliğe katkı sundu. İmza gününde yazar, yeni çıkan “Şal Şapık”, “İdil-Hezex”, “Bizim Memleketin Hikâyeleri-1” ve “Hezex-İdil” adlı eserlerinin yanı sıra daha önce yayımlanan kitaplarını da tanıtıp okuyucuları için imzalayacak.
Yaklaşık 25 yıldır Tur Abdin, Botan, Ğerzan ve Serhed bölgelerinde yürüttüğü kültürel ve sosyolojik araştırmalarla tanınan Hurşit Baran Mendeş’in eserleri, bölgenin tarihi ve kültürel hafızasına önemli katkılar sunuyor. Özellikle Şırnak’ın simgelerinden biri olan Şal Şapık kültürünü anlatan çalışması ile İdil ilçesinin tarihine ışık tutan kapsamlı araştırma kitaplarının yoğun ilgi görmesi bekleniyor.
Düzenlenecek imza gününün yalnızca bir kitap etkinliği değil, aynı zamanda Şırnak’ın kültürel değerlerine sahip çıkılması adına önemli bir organizasyon olduğu belirtildi. Etkinliğe tüm kitapseverler, gençler, araştırmacılar ve kültüre ilgi duyan vatandaşlar davet edildi.
Şırnaklı okurların yoğun katılım göstermesi beklenen programın, kentin kültürel yaşamına önemli katkı sunması hedefleniyor.