Şırnak Üniversitesi tarafından Bahar Şenliği etkinlikleri kapsamında düzenlenen doğa yürüyüşünde öğrenciler, Şırnak’ın saklı kalan doğal güzelliklerini keşfetti. 9-10 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, kentin farklı bölgelerinde doğa yürüyüşüne katıldı.
Üniversite bünyesindeki rehberler eşliğinde gerçekleştirilen programda öğrencilere bölgenin ekosistemi, bitki örtüsü ve coğrafi yapısı hakkında bilgiler verildi. Şırnak’ın dağları ve vadileri arasında yapılan yürüyüşlerde öğrenciler hem doğayla iç içe vakit geçirdi hem de sosyal etkinliklere katılma imkânı buldu.
Etkinliğin en dikkat çeken noktalarından biri ise bölgede doğal olarak yetişen ve “Ağlayan Gelin” adıyla bilinen ters laleler oldu. Öğrenciler, ters lalelerin bulunduğu alanlarda fotoğraf çekerek anı ölümsüzleştirdi.
Program sonunda öğrenciler, sosyal ve kültürel etkinliklere verilen destekten dolayı üniversite yönetimine ve Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış’a teşekkür etti.