Şırnak Valiliği’nden Kritik Uyarı: Kuvvetli Yağış ve Yoğun Kar Geliyor!

Şırnak Valiliği, Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü verilerine dayanarak kent genelinde kuvvetli yağış ve yüksek kesimlerde yoğun kar beklendiğini duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre 26 Şubat 2026 Perşembe günü saat 12.00’den itibaren Şırnak’ın doğu ilçelerinde etkili olacak yağışların, özellikle Uludere ve Beytüşşebap çevresinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde görülmesi bekleniyor. Yüksek kesimlerde ise kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı tahmin ediliyor.

Yağışların 27 Şubat 2026 Cuma günü öğle saatlerine kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Sel, Buzlanma ve Çığ Tehlikesi Var

Valilik açıklamasında;

Ulaşımda aksamalar

Sel ve su baskını

Don ve buzlanma

Çığ tehlikesi

gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı.

Özellikle yüksek rakımlı bölgelerde yaşayan vatandaşların ve sürücülerin buzlanma ve çığ riskine karşı önlem almaları istendi.

Başlama – Bitiş Saati

26.02.2026 | 12.00

27.02.2026 | 12.00

Şırnak Valiliği, vatandaşların resmi duyuruları takip etmelerini ve zorunlu olmadıkça riskli bölgelere gitmemelerini tavsiye etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri