Şırnak Barosu hizmet binasında gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü Av. Salih Ecer üstlendi. Avukatlık mesleğinin icrasında karşılaşılan etik sorunların ve çözüm yollarının tartışıldığı etkinliğe; Türkiye Barolar Birliği (TBB), Ankara Barosu ve uzman psikolog düzeyinde katılım sağlandı.
Mesleki İlkeler Masaya Yatırıldı
Panelde, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ali Bayram, mesleki kurallar ve TBB'nin etik standartlar üzerindeki çalışmaları hakkında sunum yaptı. Ankara Barosu’ndan Av. Güçlü Bolat ise avukatlık pratiğinde karşılaşılan vakalar üzerinden meslek etiğinin önemine dikkat çekti.
Psikolojik Boyut Unutulmadı
Hukukçuların yoğun ilgi gösterdiği çalışmada, etik değerlerin sadece hukuki değil, insani ve psikolojik boyutları da değerlendirildi. Psikolog Emine Özhan, avukat-müvekkil ilişkisindeki güven temeli ve etik sınırların korunmasının psikolojik yansımalarını katılımcılarla paylaştı.
Barodan Teşekkür Mesajı
Eğitim ve farkındalık çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şırnak Barosu, programın sonunda sunum yapan uzmanlara ve katılım gösteren avukatlara teşekkür etti. Bu tür çalışmaların mesleki kaliteyi artırmak adına periyodik olarak devam edeceği vurgulandı.