Silopi’de eğitim kurumları tarafından düzenlenen bilim ve bahar şenlikleri yoğun katılımla gerçekleştirildi. Silopi Kaymakamı Çağlar Partal, Silopi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Bilim ve Bahar Şenliğine katıldı.
Şenlik kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan projeleri inceleyen Kaymakam Partal, çalışmalar hakkında öğretmen ve öğrencilerden bilgi aldı. Öğrencilerin bilimsel ve teknik alanlarda ortaya koyduğu projeleri tek tek gezen Partal, emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.
Öte yandan Kaymakam Partal, daha önce Silopi Senan İdin Fen Lisesi tarafından düzenlenen Bahar Şenliğine de katılmış, burada öğrencilerin hazırladığı projeleri inceleyerek okul yönetimi, öğretmenler ve öğrencilerle bir araya gelmişti.