Silopi’de Öğrencilerden Renkli Mısır Şenliği

Bostancı köyünde öğrenciler, öğretmenleri ve aileleriyle birlikte ilk kez düzenlenen mısır şenliğinde hem eğlendi hem de hasat coşkusunu paylaştı.

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Bostancı köyünde bulunan Bostancı İlk ve Ortaokulu’nda öğrenciler için ilk kez “Mısır Şenliği” düzenlendi.

Öğrencilerin kendi tarlalarından getirdikleri mısırlar, okul bahçesine kurulan iki büyük kazanda haşlanarak ve ateş üzerinde közlenerek hazırlandı.

Etkinliğe Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bilen, okul idaresi, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Haşlanan mısırlar öğretmenler tarafından öğrencilere ikram edildi. Renkli görüntülere sahne olan şenliğin önümüzdeki yıllarda geleneksel hale getirilmesi hedefleniyor.

Silopi İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bilen, şenliğe ilişkin yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Öğrencilerimizin hazırlamış olduğu etkinliğe katıldık. Amacımız, öğrencilerimizin aileleriyle birlikte ektikleri mısırların hasadını kutlamak. Bu yıl ilk kez yapılan bu etkinliğin bundan sonraki yıllarda geleneksel hale geleceğine inanıyoruz. Öğrencilerimiz ve aileleri, emeklerinin karşılığını burada keyifli bir ortamda paylaşarak güzel zaman geçiriyorlar.”

Etkinliğe katılan öğrenciler de mutluluklarını dile getirdi. Öğrencilerden Zeynel Özdemir, “Çok eğlendik. Herkes tarlalarından mısır getirdi, büyük kazanlarda kaynattık. Çok güzel bir şenlik oldu” dedi.

Bir diğer öğrenci Arin Oflaz ise, “Mısırlarımızı haşladık, közledik, birlikte yedik. Çok güzel bir duyguydu. Burada olduğum için çok mutluyum, arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri