Silopi’de Miniklerin Kur’an Sevinci: Taç Giyme Töreni Düzenlendi

Şırnak'ın Silopi İlçe Müftülüğü’ne bağlı 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencileri, Kur’an-ı Kerim okumaya geçmenin gururunu düzenlenen özel bir programla kutladı.

Silopi Huzurbahçe 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda eğitim gören minik öğrenciler için "Kur’an-ı Kerim’e Geçme Merasimi" gerçekleştirildi. Renkli görüntülerin yaşandığı programda minikler, öğrendikleri ayetleri okuyup hep bir ağızdan ilahiler seslendirerek izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Müftü Bilgin’den Tebrik ve Teşekkür

Törene katılan Silopi İlçe Müftüsü Ferit Bilgin, Kur’an eğitiminin erken yaşlarda başlamasının önemine değindi. Bilgin, öğrencileri azimlerinden dolayı tebrik ederek, "Evlatlarımızın bu küçük yaşta kutsal kitabımızla tanışmaları bizler için en büyük sevinç kaynağıdır. Bu süreçte emeği geçen fedakâr öğreticilerimize ve çocuklarını bizlere emanet eden ailelerimize şükranlarımı sunuyorum," dedi.

Başarıları Taçlandırıldı

Programın sonunda, Kur’an-ı Kerim okumaya hak kazanan öğrencilere başarılarının bir nişanesi olarak sembolik taçlar giydirildi. Miniklerin mutluluğu gözlerinden okunurken, törene Müftülük Şube Müdürü İsmail Aksöz ve Uzman Vaiz Mehmet Birgin de katılarak çocukların sevincine ortak oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri