Rektör Alkış, 1. İslam Üniversiteleri Rektörleri İstişare Toplantısı'na Katıldı

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, 41 ülkeden 73 üniversite temsilcisinin bir araya geldiği 1. İslam Üniversiteleri Rektörleri İstişare Toplantısı'na Katıldı.

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) ev sahipliğinde ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın katılımıyla düzenlenen "1. İslam Üniversiteleri Rektörleri İstişare Toplantısı"na katıldı.

41 ülkeden 73 üniversite temsilcisinin bir araya geldiği uluslararası zirvede; İslam dünyasında yükseköğretimin geleceği, uluslararası akademik iş birlikleri, ortak araştırma ağlarının geliştirilmesi ve üniversiteler arasında sürdürülebilir iş birliği modelleri masaya yatırıldı.

İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, musiki dinletisi ve protokol konuşmalarıyla devam etti. Zirvenin açılışında konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, İslam dünyasında yükseköğretim alanındaki iş birliklerinin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Başkan Özvar konuşmasında; ortak araştırma merkezlerinin kurulması, akademik hareketliliğin artırılması, yapay zekâ ile dijital dönüşüm alanlarında ortak projeler yürütülmesi ve Gazze'deki yükseköğretim kurumlarına yönelik akademik dayanışmanın hayati önemi geniş bir biçimde belirtildi.

İki gün süren istişare toplantısı boyunca rektörler ve üniversite temsilcileri; ortak diploma programları, kalite güvencesi, araştırma iş birlikleri ve sürdürülebilir akademik dayanışmayı esas alan yeni modelleri değerlendirdi. Zirveyle, İslam dünyasının bilimsel üretim kapasitesini ve küresel rekabet gücünü artırmaya yönelik ortak vizyonun pekiştirilmesi hedeflendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri