Kumçatı Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu’nun öğrencileri ve öğretmenleri, Şırnak 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğüne anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, 112 Acil Çağrı Merkezi’nin işleyişi ile acil durumlarda görev alan Emniyet, Jandarma, Sağlık, AFAD, İtfaiye ve Orman teşkilatlarının tek numara üzerinden yürüttüğü koordinasyon sistemi öğrencilere anlatıldı.
Gerçekleştirilen bilgilendirmede, acil çağrıların 112 hattına nasıl düştüğü, çağrıların ilgili birimlere hangi aşamalardan geçerek yönlendirildiği uygulamalı olarak gösterildi. Yetkililer, doğru ve zamanında yapılan ihbarın olaylara hızlı müdahale açısından hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.
Ziyaret sırasında öğrencilerin ilgiyle yönelttiği sorular görevli personel tarafından ayrıntılı şekilde yanıtlandı. Öğrencilerin erken yaşta acil durum bilinci kazanmasının önemine dikkat çekildi.
Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi