Kar Yağışının Ardından Şırnak’ta AFAD Koordinasyonunda Mücadele Başladı

Şırnak genelinde etkili olan kar yağışının ardından, AFAD Başkanlığı tarafından verilen turuncu kod uyarısı kapsamında kent genelinde karla mücadele çalışmaları hız kazandı.

Vali Birol Ekici’nin himayelerinde yürütülen çalışmalarda; kaymakamlıklar, İl Özel İdaresi, Karayolları, AFAD, Jandarma, Emniyet, İlçe Özel İdareleri, 112 Acil Çağrı Merkezi, belediyeler ve sağlık ekipleri koordinasyon içinde sahada görev alıyor.
AFAD koordinesinde yürütülen çalışmalarda, kar temizleme faaliyetleri, mahsur kalma vakalarına anında müdahale, köy yollarının ulaşıma açılması ve askeri üst bölgelerde ulaşımın kesintisiz sağlanması için yoğun mesai harcanıyor.

Çalışmaları sahada yakından takip eden Karayolları Cizre Şube Şefi Ahmet Telli ile AFAD İl Müdürü Muzaffer İşlek, ekipleri bizzat yerinde koordine ederek müdahalelerin hızlı ve etkin şekilde yürütülmesini sağlıyor.
Yetkililer, olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurgularken, karla mücadele çalışmalarının 7/24 esasına göre devam edeceğini bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri