İmalat Sanayine Çalışan Başına 3 Bin 500 TL Destek

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası, Resmi Gazete’de yayımlanan İstihdamı Koruma Destek Programı hakkında üyelerini bilgilendirerek, imalat sanayinde faaliyet gösteren işletmelere çalışan başına aylık 3 bin 500 TL’ye kadar destek verileceğini duyurdu.

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası (ŞTSO), 3 Mart 2026 tarihli ve 33185 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “İstihdamı Koruma Destek Programı Uygulama Yönetmeliği” hakkında üyelerine bilgilendirme yaptı.

Oda tarafından yapılan açıklamada, imalat sanayi sektörlerinde istihdamın korunması ve artırılmasına yönelik destek programı kapsamında belirli sektörlerde faaliyet gösteren işletmelere destek sağlanacağı belirtildi. İşletme büyüklüğü şartı aranmaksızın uygulanacak programdan, NACE kodu Kısım C kapsamında yer alan 13 Tekstil Ürünlerinin İmalatı, 14 Giyim Eşyalarının İmalatı, 15 Deri ve İlgili Ürünlerin İmalatı, 31 Mobilya İmalatı ile 32.99.02 kodlu düğme, çıtçıt, fermuar ve benzeri ürünlerin imalatını yapan işletmeler yararlanabilecek.

Açıklamada, istihdamını koruyan işletmelere korudukları her çalışan için aylık 30 prim günü karşılığında 3 bin 500 TL’ye kadar destek sağlanacağı ifade edildi.

Belirtilen kodlar dışında kalan ancak imalat sanayinde faaliyet gösteren ve KOBİ statüsünde bulunan işletmeler için ise kredi ve faiz desteği uygulanacağı bildirildi. Başvuruların KOBİ kapsamındaki işletmeler için KOSGEB’e, büyük ölçekli işletmeler için ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yapılacağı aktarıldı.

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası, destekten yararlanmak isteyen işletmelerin 31 Mart 2027 tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerektiğini hatırlatarak üyelerine çağrıda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri