Cizre’de günlerdir süren sağanak yağışlar, beraberinde taşkın riskini getirdi. AFAD İl Müdürlüğü tarafından "yüksek risk" anlamına gelen turuncu alarm verilmesinin ardından, bölgedeki barajlarda doluluk oranı maksimum seviyeye ulaştı. Ilısu Barajı kapaklarının kontrollü şekilde açılmasıyla birlikte Dicle Nehri’nin su seviyesi yükseldi, nehir yatağı çevresindeki mahallelerde güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.
Devletin Tüm Birimleri Sahada
Olası bir felaketin önüne geçmek adına Cizre Belediyesi, AFAD İl Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri (DSİ) Şırnak Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda kriz masası oluşturuldu. Cizre Belediye Eşbaşkanları Güler Yerbasan ve Abdurrahim Durmuş, AFAD Şırnak İl Müdürü Muzaffer İşlek ve DSİ Şırnak Bölge Müdürü Yücel Yıldırım ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi. Nehir kenarındaki riskli bölgelerde incelemelerde bulunan heyet, ekiplerin anlık müdahale planlarını denetledi.
"Şu Ana Kadar Olumsuz Bir Durum Yok"
Belediye ve AFAD ekipleri, özellikle nehir kenarına yakın mahallelerde yaşayan vatandaşları bilgilendirerek tedbirli olmaları yönünde uyarılarda bulundu. Yapılan açıklamada, tüm birimlerin sahada aktif görev yaptığı ve an itibarıyla ilçede herhangi bir can veya mal kaybının yaşanmadığı bildirildi.
Kritik Uyarı: "Nehir Kenarından Uzak Durun"
Yetkililer, sürecin titizlikle takip edildiğini vurgulanarak "Halkın resmi makamlardan gelecek açıklamaları dikkatle takip etmesi, özellikle nehir kenarındaki riskli bölgelerden ve taşkın yataklarından uzak durması hayati önem taşımaktadır. Tüm tedbirler hızla devreye alınmış olup kontrol ve takip çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü." Belirtildi.