Cizre’de Görkemli İcazet Merasimi, 335 Hafız Diplomalarını Aldı

Cizre'de, 2023-2026 yılları arasında hafızlık eğitimini başarıyla tamamlayan 335 öğrenci için görkemli bir icazet merasimi düzenlendi. Binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşen merasimde, genç hafızlar diplomalarını protokol üyelerinin elinden aldı.

Cizre’de El-Cezeri Yatılı Kur’an Kursları bünyesinde hafızlıklarını tamamlayan 335 öğrenci için Cizre 100. Yıl Kapalı Spor Salonu’nda tören düzenlendi. Tribünlerin tamamen dolduğu merasimde duygu dolu anlar yaşandı.

100. Yıl Kapalı Spor Salonunda düzenlenen ve vatandaşların türbinleri doldurduğu merasim töreninde 330 hafıza icazet diplomaları ve hediyeleri Şırnak Valisi Birol Ekici, Diyanet İşleri Başkanlığı Genel Müdürlüğü Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sadide Akbulut, Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar ve diğer protokol üyeleri tarafından törenle verildi.

335 Hafız için düzenlenen İcazet Töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Genel Müdürlüğü Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sadide Akbulut, ”bu sadece bir mezuniyet değil, aynı zamanda sevinçlerimizi, o yorucu zamanlarımızın ardından bazı pişmanlıklarımızı bazı çaresizliklerimizi, bazen bu mutsuzluklarımızı biriktire biriktire bu günlere geldiklerini söyledi.

Şırnak için hakikaten coşku duyacağı, övünç duyacağı, onur hissedeceği bir güne şahitlik ettiklerini ifade eden Akbulut, ”onun için bugüne bende şahitlik etmek istedim.”

Bugün 335 gencimizin Hafızlık icazetinde olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Şırnak Valisi Birol Ekici, bizler Hz. Nuh'un mekânlarında yaşıyoruz. 70'ten fazla "Cezeri" ismini kullanan alimimiz var bizim. Biz bu topraklarda yeni Cezerileri, yeni ilim adamlarını sizlerle yetiştireceğiz.”

Vali Ekici, bizim artık hafız kaymakama, hafız memura ihtiyacımız var; yoksa yaptığımız işlerin bir miktarı eksik kalabiliyor. Özellikle kızlarımız açısından Diyanet İşleri Başkanlığımızın eğitimden sorumlu genel müdürü bir hanım, örnek olması lazım. Onun için tahsilinize devam etmeniz gerekiyor. Sosyal hayatta yer almanız gerekiyor ki bizden önceki alimlerin ve Hz. Nuh'un mekanına yaraşır şekilde kendimizi yetiştirip milletimize, memleketimize, İslam dünyasına iyi bir şekilde hizmet edebilelim.

Kur'an Kerim'i ezberlemek yalnızca güçlü bir hafızanın değil sabrın, disiplinin, gayretin ve adanmışlığın da göstergesi olduğuna vurgu yapan Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar,” Genç yaşlarında böylesine kıymetli bir emaneti gönüllerine nakşeden evlatlarımızı yürekten tebrik ediyorum. “dedi.

Kaymakam Baycar, “kadim medeniyetlerin buluşma noktası olan Cizre, tarih boyunca ilmin, irfanın ve manevi değerlerin önemli merkezlerinden biri olmuştur. Asırlar boyunca farklı kültürlere ev sahipliği yapan bu aziz şehir; alimleriyle, medreseleriyle ve köklü ilim geleneğiyle hafızalarda müstesna bir yere sahiptir. Mem-û Zin, Molla Ahmed Cezeri, İsmail Ebul-İz El Cezeri, İbni Esirden miras kalan kültürel derinliğiyle, Dicle Nehri'nin bereketiyle yoğrulan Cizre; bugün de ilme, eğitime ve manevi değerlere sahip çıkan güçlü bir nesil yetiştirmeye devam etmektedir.” dedi.

Şırnak İl Müftüsü Arif Yeşiloğlu ise böyle hayırlı evlatlar yetiştirip böyle anlamlı bir gün yaşamamıza sebep olan anne ve babalara Kur'an aşıklarına müjdeler olsun. Allah'ımız onunla bırakmasın nice yıllar bu tabloları bize tekrar tekrar yaşamayı nasip etsin inşallah.

Bugün burada, sadece bir mezuniyet töreni için değil; göğüsleri vahiyle dolmuş, zihinleri Kelamullah ile süslenmiş 335 genç muhafızımızın sevincine ortak olmak için toplandıklarını belirten Cizre İlçe Müftüsü Süleyman Baran, Cizre, tarih boyunca Melaye Cezeri'lerin, El-Cezeri'lerin izinde ilmin kandili olmuş bir şehirdir. Bugün bu kandilin 335 yeni alevle daha güçlü yandığına şahitlik ediyoruz.

Baran, “Cizre’nin bu bereketli toprağından yükselen bu tekbir sesleri, birliğimizin ve dirliğimizin en büyük teminatıdır. Rabbim hafızlarımızın sayısını artırsın; hıfzlarını, hayatlarına rehber eylesin. Okunan her harfin hürmetine memleketimize huzur ve selamet ihsan eylesin.”

Yapılan konuşmaların ardından reis'ül Kurra hafız Mustafa Demirkan genç hafızların okuduğu Kur’an-ı kerim tilavetinden sonra dua etti. Okunan ilahi ve kasidelerden sonra Kur’an kurslarından mezun olan kursiyerlere diplomaları ve hediyeleri takdim edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri