Cizre Polisinden Okul Bahçesine "Güvenli" Dokunuş: Hem Boyadılar Hem Öğrettiler

Cizre'd Kiriş İlkokulu’nda bugün ders zili asayiş için değil, çocukların oyun dünyasını renklendirmek ve güvenlik bilinci oluşturmak için çaldı. Emniyet güçleri, okul bahçesini el birliğiyle dev bir eğitim ve oyun alanına dönüştürdü.

Sadece asayişi sağlamakla kalmayıp, sosyal sorumluluk projeleriyle de toplumun her kesimine dokunan emniyet teşkilatı, bu kez minik öğrencilerin kalbini fethetti. Cizre Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ile Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, Kiriş İlkokulu’na gerçekleştirdikleri ziyarette örnek bir çalışmaya imza attı.

Bahçe Değil, Eğitim Kampüsü
Okul idaresi ve öğretmenlerle omuz omuza veren emniyet mensupları, ellerine fırçaları alarak okul bahçesinin zeminini adeta bir eğitim kampüsüne çevirdi. Yapılan çalışma kapsamında; çocukların fiziksel gelişimini destekleyen geleneksel oyun alanlarının çizimleri yapıldı.

Minyatür Parkurla Uygulamalı Eğitim
Etkinliğin en dikkat çekici noktası ise oluşturulan minyatür trafik eğitim parkuru oldu. Polis ekipleri, çizilen yaya geçitleri ve trafik ışıkları üzerinden çocuklara trafik kurallarını uygulamalı olarak gösterdi. Minik öğrenciler, güvenli geçiş yöntemlerini polis ağabeyleri ve ablalarından öğrenmenin heyecanını yaşadı.

Geleceğin Bilinçli Yayaları Yetişiyor
Boyama işlemleri sırasında öğrencilerle yakından ilgilenen emniyet personeli, çocuklarla sohbet ederek hem polise olan güveni pekiştirdi hem de temel güvenlik kuralları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Gözlerindeki mutlulukları okunan minikler, hem oyun oynayacakları yeni alanlara kavuştu hem de trafik kurallarını eğlenerek öğrendi.

Kiriş İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen bu anlamlı çalışma, sadece görsel bir güzellik sunmakla kalmayıp, çocukların güvenli bir ortamda sosyal becerilerini geliştirmesine de büyük katkı sağladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri