T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğünün Ekim 2026 tarihli kararı doğrultusunda, Cizre İlçe Müftülüğü koordinesinde yürütülecek çalışmalar kapsamında Cizre Merkez Meydan (Mîrêkân) Camii’nin yeniden inşasına başlanıyor.
15 Ekim İtibarıyla Çalışmalar Başlıyor
Konuya ilişkin yapılan açıklamada, caminin mevcut yapısının yenilenerek vatandaşlara daha güvenli ve modern bir ibadet alanı sunulmasının hedeflendiği belirtildi. Çalışmalar kapsamında ibadete kapatılan camide söküm ve yapım süreçlerinin kısa sürede başlatılacağı bildirildi.
Camii yönetimi ve yetkililer tarafından yapılan duyuruda, "Saygıdeğer cami cemaatimize ve Cizre halkımıza saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verilirken, cemaatin mağduriyet yaşamaması adına bölgedeki yakın camileri tercih etmeleri istendi.