Cizre Belediyesi ile Şırnak Barosu’ndan "Kadın Kenti" İçin İş Birliği Protokolü

Cizre Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü, "Cizre'nin kadın kenti yapılması" hedefi doğrultusunda Şırnak Barosu’na bağlı kadın avukatlarla bir araya geldi.

Cizre Belediyesi, ilçede kadına yönelik dayanışmayı artırmak ve hukuki destek mekanizmalarını güçlendirmek amacıyla önemli bir adıma imza attı. Kadın Politikaları Müdürlüğü tarafından organize edilen programa; Cizre Belediyesi Eşbaşkanı Güler Yerbasan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Cizre İlçe Eşbaşkanı Aynur Elçeoğlu, Belediye Kadın Meclisi üyeleri, Kadın Politikaları Müdürlüğü personeli, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri ve Şırnak Barosu bünyesinde görev yapan kadın avukatlar katılım sağladı.

Kadınların Hukuki Haklara Erişimi Kolaylaşacak

Program kapsamında yapılan görüşmelerde; kadınların hukuki haklarına daha kolay erişebilmesi, seslerini daha gür duyurabilmeleri için atılacak adımlar ve kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi masaya yatırıldı. Kadın hakları mücadelesinde yerel yönetimler ile baroların ortak hareket etmesinin önemine vurgu yapıldı.

Şiddet Mağduru Kadın ve Çocuklara "Adli Yardım" Desteği

Toplantının ana gündem maddelerinden birini ise şiddet mağduru kadınlar ve çocuklara yönelik yürütülmesi planlanan projeler oluşturdu. Bu doğrultuda, Cizre Belediyesi ile Şırnak Barosu arasında imzalanması hedeflenen "Adli Yardım Protokolü"nün maddeleri tek tek ele alınarak taslak metin üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

Program, kadın örgütlülüğü, ortak çalışma alanlarının genişletilmesi ve dayanışma mesajlarının verilmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri