Cizre Adliyesi 2025 Faaliyet Raporunu Açıkladı: Dosya Temizleme Oranında Büyük Başarı

Cizre Adliyesi, 2025 yılına ait faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı. Şeffaflık ilkeleri doğrultusunda hazırlanan raporda, Cizre ve mülhakat adliyelerindeki dosya temizleme oranlarının %100’ün üzerine çıkarak yargıda hız ve verimliliğin arttığı görüldü.

Cizre Adliyesi’nin resmi internet sitesinde yayımlanan kapsamlı faaliyet raporunda; Cizre Cumhuriyet Başsavcısı Muammer Çoban ve Cizre Adalet Komisyonu Başkanı Çağrı İncekara’nın ön sözlerine yer verildi. Raporda, yargı hizmetlerinde şeffaflığın tesis edilmesinin güven verici adalet sistemi için taşıdığı kritik öneme dikkat çekildi.
Cizre’de Yüzde 103’lük Rekor Verimlilik
Yayımlanan verilere göre, Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı 2025 yılı içerisinde büyük bir iş yükünü başarıyla yönetti. Yıl içinde gelen 9 bin 18 yeni soruşturma dosyasına, 2024 yılından devreden dosyaların da eklenmesiyle toplamda 9 bin 344 dosya karara bağlandı. Bu sonuçla Cizre Adliyesi, %103,61 gibi yüksek bir dosya temizleme oranına ulaşarak, bir önceki yılın %100,32’lik oranını geride bıraktı.
Mülhakat Adliyelerinde Hızlı Yargılama
Cizre Adliyesi’ne bağlı mülhakat adliyelerinde de benzer bir başarı tablosu çizildi:
Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı: 2025 yılında gelen 7 bin 257 dosyaya karşılık, devredenlerle birlikte toplam 7 bin 357 dosyayı sonuçlandırarak %101,38 dosya temizleme oranına ulaştı.
İdil Cumhuriyet Başsavcılığı: Yıl içinde gelen bin 903 dosyaya rağmen, sonuçlandırılan toplam 2 bin 52 dosya ile %107,83’lük temizleme oranı yakalayarak dikkat çeken bir performans sergiledi.
Mahkemelerden Yüksek Performans
Sadece savcılık birimleri değil, Cizre Adliyesi’ne bağlı mahkemelerin de 2025 yılı içerisindeki dava temizleme oranlarının oldukça yüksek bir düzeyde gerçekleştiği belirtildi. Raporda, yargı süreçlerinin hızlandırılması ve adaletin gecikmeksizin tecellisi noktasında personelin ve hakim-savcıların özverili çalışmalarının altı çizildi.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri