Başkan Anmal: "Zorlu Coğrafyada Hayat Kurtaran Sağlık Çalışanlarımızın Yanındayız"

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Şırnak Şube Başkanı Sabğatullah Anmal, Kurban Bayramı dolayısıyla 112 Acil Sağlık Hizmetleri Komuta Kontrol Merkezi ile acil sağlık istasyonlarında görev yapan personeli ziyaret etti.

Anmal, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ve sendika temsilcileriyle, il merkezi ve ilçelerde 7 gün 24 saat esasına göre hizmet sunan acil sağlık istasyonlarına ziyaret gerçekleştirdi.

Görevi başındaki paramedik ve ambulans ekiplerinin bayramını kutlayan Anmal, personele ikramlarda bulundu.

​Ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan Anmal, acil sağlık çalışanlarının zorlu coğrafi şartlar altında büyük bir özveriyle kamu hizmeti yürüttüğünü söyledi.

​Sağlık personelinin zaman zaman kendi hayatlarını da riske atarak görev yaptığını belirten Anmal, şunları kaydetti:

​"Sağlık çalışanlarımız, görevleri esnasında karşılaştıkları insani dramlara şahitlik ederek, tamamen insani duygularla ve çoğu zaman bir hayat kurtarma pahasına kendi canlarını riske atarak çalışmaktadır. Zorlu coğrafya şartları altında verilen bu hizmet, kutsal değerlerle eş değerdir. Bizler, karşılaşılan zorlukları el birliğiyle kolaylaştırmak için sürekli istişare halindeyiz."

​Sendika olarak sahada yaşanan sorunları yakından takip ettiklerini ve raporlaştırdıklarını dile getiren Anmal, sorunların istişare kültürü ve diyalog yoluyla çözülebileceğini vurguladı.

​Anmal, bölgede görev yapan personelin çalışma koşullarının iyileştirilmesi için yetkililerle diyalog zeminini sürdüreceklerini ifade ederek, "Gözlemlediğimiz ve raporlamak üzere not aldığımız sorunlar çözümsüz değildir.

Aksine, bu bölgede görev yapan arkadaşlarımızın çalışma şartlarını kolaylaştıracak ve motivasyonlarını artıracak adımların hızlıca atılabileceğine inanıyoruz. Bayram mesaisinde bizleri samimiyet ve güler yüzle ağırlayan sağlık ailemizin her bir ferdine teşekkür ederim." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri