Mersin Erdemli'de minik öğrenciler, kendileri için kurulan çocuk serasında doğa bilinci ile üretmeyi öğrenerek yetişmesinde katkı verdikleri domatesten salatalığa, biberden patlıcana kadar çeşit çeşit ürünlerin hasadını gerçekleştirdi.
"Eğlenerek öğrenmiş oluyorlar"
Yapılan proje ile çocuklara doğa bilincini kazandırdıklarını belirten Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, "Bugün Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün çocuk serasındayız. Kreşimizde eğitim gören yavrularımızla birlikte, ektikleri tohumları bugün hasat ediyoruz. Yavrularımız, uzman ekiplerimizle birlikte ürünleri yetiştirme süreçlerine şahitlik ediyor. Eğlenerek de öğrenmiş oluyorlar. Tabii onların yüzündeki gülümseme bizim için her şeye bedel oluyor" dedi.
Çocuklardan Eliz Ela Dönertaş, "Nasıl tohum ekilir, nasıl büyüyecek onları öğrendim. Çok güzel bir yer" derken Çınar İpci de, "Bu tohumları biz ektik, büyüttük, topladık annemize götüreceğiz" diye konuştu.
Ekiminden hasadına kadar sebzeler hakkında bilgi edindiklerini anlatan çocuklardan Mustafa Emir Kasap ise, "Biz diktik, biz büyüttük, biz topladık. Çok şey öğrendik" ifadelerini kullandı.