Şırnak’tan Irak’a Akan Dicle’de Dikkat Çeken Görüntüler

Şırnak’tan Irak’a uzanan Dicle Havzası’nda dikkat çeken görüntüler ortaya çıktı. Irak’taki Barajı'nın tahliye bölümünde görülen yoğun tortu ve çamur birikimi sosyal medyada gündem oldu.

Şırnak’tan geçerek Irak’a ulaşan Dicle Nehri üzerindeki su hareketliliği, komşu ülkede dikkat çeken görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. Sosyal medyada paylaşılan videoda, Irak'taki Barajı'nın tahliye bölümünde yoğun çamur ve tortu birikimi olduğu görüldü.

Paylaşımlarda, son dönemde Dicle ve Fırat havzalarında artan su miktarıyla birlikte barajlarda biriken tortuların hareketlendiği öne sürüldü. Görüntülerde, suyla sürüklenen çamur ve sedimentlerin barajın çıkış bölümünde yoğunlaştığı dikkat çekiyor.

Dicle Nehri üzerindeki Türkiye sınırlarındaki son büyük barajlardan biri olan Şırnak'taki Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı'nın ardından nehir Irak topraklarına geçiyor. Bölgedeki vatandaşlar tarafından paylaşılan görüntüler, yıllarca kuraklık ve düşük su seviyeleriyle gündeme gelen havzada bu kez farklı bir manzaranın yaşandığını ortaya koydu.

Yetkililer tarafından görüntülere ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, videolar kısa sürede sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri