Batman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, toplumla iç içe yürütülen sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında Sason ilçesine bağlı Meşeli İlkokulunu ziyaret etti. Okulda eğitim gören minik öğrencilerle bir araya gelen jandarma personeli, çocuklarla sohbet ederek renkli etkinliklere imza attı. Ziyarette jandarmanın görevleri ve temel güvenlik kuralları hakkında çocuklara bilgilendirmeler yapıldı.
Şehit Şenay Aybüke Yalçın Hürmetle Anıldı
Ziyaretin en duygusal ve anlamlı bölümünde, 2017 yılında Batman’ın Kozluk ilçesinde terör saldırısı sonucu şehit düşen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın yad edildi. Jandarma personeli, öğrencilere Aybüke Öğretmen’in hayatını, meslek sevgisini ve eğitim yolunda bıraktığı aziz mirası anlattı.
Çocukların milli ve manevi değerlerle, güvenli bir geleceğe hazırlanmasının önemine vurgu yapan Batman İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, gençlere ve çocuklara yönelik sosyal sorumluluk ile farkındalık projelerinin kararlılıkla süreceğini belirtti.