Eğitim-Sen Şırnak Şube Başkanı Adnan Şenbayram, Şırnak’ta öğretmen açığı ve öğretmen atamalarına ilişkin açıklama yaptı. Şenbayram, özellikle Uludere ve Beytüşşebap gibi ilçelerde eğitimin çeşitli sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirterek, atamalarda adil ve şeffaf uygulamaların önemine dikkat çekti.
Şenbayram, mevcut öğretmenlerin proje okulları veya il merkezlerine görevlendirilmesinde torpil ve kayırmacılık gibi yöntemlerin kullanılmaması gerektiğini vurguladı. Açıklamada, her çocuğun eğitim hakkının Anayasa ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınmış temel bir hak olduğu hatırlatıldı.
Eğitim-Sen Şubesi, Şırnak’taki eğitim sorunlarına çözüm olarak ek atamaların yapılmasını, il içi görevlendirmelerin objektif kriterlere göre yürütülmesini, dezavantajlı bölgelerde görev yapacak öğretmenlere destek sağlanmasını ve kararların çocukların yararı gözetilerek alınmasını önerdi.
Şenbayram, yetkilileri Şırnak genelinde adil ve eşitlikçi bir öğretmen görevlendirme politikası uygulamaya davet etti.