Şırnak’ta öğrencilerin yeni eğitim dönemine daha kolay uyum sağlamaları amacıyla rehberlik çalışmaları sürdürülüyor.
Şırnak Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından, rehber öğretmeni veya psikolojik danışmanı bulunmayan okullarda eğitim gören anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yönelik uyum ve oryantasyon eğitimleri düzenlendi.
Gerçekleştirilen çalışmalarda öğrencilerin okul ve sınıf ortamına uyum sağlamalarına yönelik çeşitli etkinlikler yapıldı. Eğitimlerde ayrıca okul kurallarının tanıtılması, akranlarla sağlıklı ve olumlu iletişim kurulması, öğrencilerin kendilerini güvende ve okula ait hissetmeleri ile okula yönelik olumlu tutum geliştirmeleri konuları ele alındı.
Çalışmalarla öğrencilerin eğitim hayatına sağlıklı, güvenli ve olumlu bir başlangıç yapmalarının desteklenmesi amaçlanırken, rehberlik hizmetlerinin tüm öğrencilere ulaştırılması hedefleniyor.