Nizar Ökten'den KPSS tepkisi: Şırnak'ın da sınav merkezi olmasını istiyoruz

Şırnak'tan Diyarbakır'a KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sınavına girmek için giden bazı adayların, Dicle Üniversitesi kampüsünde yaşanan trafik yoğunluğu ve yön bulma güçlüğü nedeniyle sınava giremediği iddia edildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Yeni Parti Şırnak İl Başkanı Nizar Ökten, yaşanan mağduriyetin giderilmesini ve sınav merkezinin Şırnak'ta da oluşturulmasını istedi.

Sınav günü Dicle Üniversitesi kampüsünde yaşanan yoğunluk, yetersiz yönlendirme ve plansızlığın adayları zor durumda bıraktığını belirten Ökten, bazı adayların sınav binalarına geç ulaştığını, bazılarının ise sınava hiç giremediğini ifade etti.

"SINAV MERKEZİ ŞIRNAK'TA OLMALI"

Şırnaklı vatandaşların sınava girebilmek için başka illere gitmek zorunda kalmasının kabul edilemez olduğunu belirten Ökten, sınav merkezlerinin Şırnak'ta da oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Yaşanan mağduriyetin araştırılması gerektiğini kaydeden Ökten, sınava giremeyen adayların haklarının iade edilmesi için gerekli girişimlerin yapılmasını istedi.

ÜÇ MADDELİK TALEP

Yeni Parti Şırnak İl Başkanı Nizar Ökten, yaşanan sorunların tekrarlanmaması için taleplerini şöyle sıraladı:

  • Sınava giremeyen adayların yaşadığı mağduriyetin araştırılması ve haklarının iadesi için gerekli adımların atılması.
  • Gelecek sınavların Şırnak'ta da yapılabilmesi için çalışmaların başlatılması.
  • Adayların yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi.

Ökten, Şırnaklı adayların yaşadığı sorunların takipçisi olacaklarını belirterek, vatandaşların mağduriyetlerinin görmezden gelinmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Asayiş Haberleri