Uzman Estetisyen Jiyam Dalmış`tan Kalıcı Makyaj Ürünlerine Uyarı

Uzman Estetisyen Jiyam Dalmış`tan Kalıcı Makyaj Ürünlerine Uyarı
Uzman Estetisyen Jiyam Dalmış, Kalıcı Makyaj Ürünlerine Dikkat Edilmesini Tavsiyesinde bulundu. Birçok kadın tarafından tercih edilen kalıcı makyaj ürünlerinin ne kadar sağlıklı olduğuna dair...
 

Uzman Estetisyen Jiyam Dalmış, Kalıcı Makyaj Ürünlerine Dikkat Edilmesini Tavsiyesinde bulundu.

Birçok kadın tarafından tercih edilen kalıcı makyaj ürünlerinin ne kadar sağlıklı olduğuna dair yapılan tartışmaların ardı arkası kesilmiyor. Konuyla alakalı olarak konuşan Profesyonel Kalıcı Makyaj Uzmanı ve Uzman Estetisyen Jıyan Dalmış; bu tür ürünleri kullananların dikkatli olması gerektiğini söyledi. Kalıcı kozmetiklerin mikropigmentasyon, dermagrafiks ve mikropigment implantasyon olarak bilindiğini söyleyen Dalmış; kalıcı makyaj uygulamalarının hem olumlu hem de olumsuz sonuçlarının olabileceğini ifade etti.

Kalıcı makyaj; bilhassa ufak kusurları kapatmada ve şekil bozukluklarını gidermede kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra, kişinin doğal cilt rengiyle uyumlu olmasına rastlanmaktadır.

Kalıcı Makyaj Nasıl Yapılır?

Konuyla alakalı konuşmaya devam eden Jıyan Dalmış; kalıcı kozmetik prosedürlerin özel alet ve tek kullanımlık iğne yardımıyla 0.3-0.7 mm deri altına pigment sokularak yapıldığından bahsetti. Bunun yanı sıra, bu işlemlerin ardından en az bir kontrol seansı daha yapılmaktadır.

Kalıcı kozmetik prosedürlerinin ilk aşaması; ortalama 2 ila 2.5 saat arasında sürmektedir. Kontrol aşaması ve renk tazeleme prosedürleri ise daha az sürmektedir. Bunun yanı sıra, birçok kişi, kalıcı makyaj uygulamalarında kullanılan ürünlerin zararlı olduğunu düşünmektedir. Ancak, pigmentler için kullanılan boyaların içerisinde herhangi bir kanserojen veya zehirli madde bulunmamaktadır. Cildin iyileşme süreci üç veya dört hafta sürmekle beraber iki tedavi arası ise en az iki ya da üç hafta olarak bilinmektedir.

Kalıcı Makyaj Yaptırmak İsteyenlere Uyarılar!

Kalıcı makyajın kalıcı olmasının sebebinin pigmentin derinin dermal tabakasının üst retiküler kısmına dövme olarak yapılmasından kaynaklandığını ifade eden Dalmış; yıkama sonucunda çıkmasının mümkün olmadığını da eklemiştir. Fakat, zaman içerisinde dövmenin veya pigmentin solmasına rastlanmaktadır. Bu bağlamda, kalıcı makyaj uygulamalarının renk tonunun geliştirilmesi veya şekil bozukluklarının giderilmesi için periyodik olarak bakım yaptırmak gereklidir. Bu noktada, kalıcı makyaj uygulaması ile saç bakımı benzerlik taşımaktadır.

Dalmış; konuşmasına devam ederken periyodik bakım uygulamalarının kişinin değişen zevklerini değerlendirmek adına önemli bir fırsat olduğunu da eklemiştir. Buna ek olarak, kalıcı makyajın ne kadar uzun ömürlü olacağı ise kişinin yaşam tarzına göre değişkenlik gösterecektir.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.