8 Eylül 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Zümrüt Kaplıcası Tamamlandı, Halk Hala Yararlanamıyor

Zümrüt Kaplıcası Tamamlandı, Halk Hala Yararlanamıyor

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde yer alan ve 4 yıl önce restore edilmeye başlanan Zümrüt Kaplıcası, tamamlanmasına rağmen hala halka hizmet vermiyor. Bu durum, vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Beytüşşebap merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Ilıcak köyündeki Zümrüt Kaplıcaları, 39 derecelik sıcak suyu ile dört mevsim boyunca halkın ilgisini çeken bir yer. Modern bir tesise dönüştürülen bu kaplıcalar, doğal kaynak suyu ile kar, yağmur ve güneş altında kaplıca keyfi sunmak için tasarlandı. “Zümrüt Kaplıcaları Tatil Köyü Projesi” kapsamında, 2020 yılında 4,5 milyon TL bütçe ile ihale edilen ve inşaatına başlanan tesisler, tamamlanmış olmasına rağmen hala kapalı.

Dört dönüm alanda kamp, çocuk oyun alanları, piknik alanları ile kadın ve erkekler için kapalı ve açık havuzları içeren kaplıca, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), Şırnak İl Özel İdaresi ve Beytüşşebap Belediyesi’nin katkılarıyla hayata geçirildi. Ancak, 200 yıldır bölge halkı tarafından kullanılan ve kireçlenme, romatizma ve mantar gibi birçok rahatsızlığa iyi geldiği düşünülen kaplıcalar, şu an halkın erişimine kapalı.

Şırnak ve çevre illerden hatta batı illerinden gelen vatandaşlar, uzun yolculuklar sonunda kaplıcaya ulaştıklarında tesislerin kapalı olduğunu görüp hayal kırıklığına uğruyorlar. Şu anda sadece kadınlar için küçük bir havuzun açık olduğu kaplıcanın ne zaman tam anlamıyla faaliyete geçeceği ise belirsizliğini koruyor.

26 apart oda, ikisi açık ikisi kapalı olmak üzere toplam 6 havuz, sosyal alanlar, yürüyüş parkurları, mescit, lavabolar ve soyunma alanları bulunan 5 milyon TL değerindeki Zümrüt Kaplıcaları yatırımı, tatil köyü yerine kaderine terk edilmiş durumda.

Halkın bu modern tesisten faydalanabilmesi için yetkililerin bir an önce harekete geçmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.