29 Mart 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Yeşil Sol Parti’de bazı adaylar belli oldu

Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenleri HDP ve Yeşiller ve Sol Gelecek Parti (Yeşil Sol Parti) ilebirlikte Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Kürdistan Komünist Partisi (KKP), İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA), Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK), Devrimci Demokrat Kürt Derneği (DDKD) ve Azadi Partisi’nin içerisinde yer aldığı Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı bileşenlerinin adayları belli oldu.

Hayri Demir’in Gazete Pencere’de yer alan haberine göre, dün Diyarbakır’da düzenlenen toplantıyla kuruluşu duyurulan ittifakta yer alan PSK, PİA ve KKP’den üç isim Yeşil Sol Parti’den aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Gazete Pencere’nin edindiği bilgilere göre, PSK Genel Başkanı Bayram Bozyel’in Diyarbakır’dan, PİA Genel Başkanı Mehmet Kamaç’ın Van’dan ve KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek’in de Şanlıurfa’dan Yeşil ve Sol Parti listesinden aday gösterilmesi bekleniyor.

Önceki seçimlerde birer milletvekili kontenjanı verilen Devrimci Demokrat Kürt Derneği (DDKD) ile Özgürlük Partisi’ne bu seçimde milletvekilliği için kontenjan verilmeyeceği öğrenildi.

İttifak içerisinde yer alan bazı partilerin temsilcileri, 2018 seçimlerinde de HDP listelerinden aday gösterilmişti. KKP’den Nusrettin Maçin ve DDKD’den İmam Taşçıer, oluşturulan ittifak kapsamında milletvekili seçilmişti. Taşçıer, 2015 seçimlerinde de DDKD’nin kontenjanı olarak HDP’den milletvekili seçilmişti.

Öte yandan Emek ve Özgürlük İttifakı’nda yer alan ittifak bileşenleri için de verilecek kontenjanların belirlendiği öğrenildi. İttifakta yer almasına rağmen kendi isim ve logosuyla seçimlere girecek olan Türkiye İşçi Partisi (TİP) dışındaki Emek Partisi (EMEP) Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Yeşil Sol Parti listesinden seçimlere girecek. EMEP’e iki kontenjan, EHP, SMF ve EHP’ye de birer kontenjan ayrılacağı öğrenildi.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.