24 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

YERİM SİZİN BU AĞAÇ SEVERLİLİĞİNİZİ…(!)

YERİM SİZİN BU AĞAÇ SEVERLİLİĞİNİZİ…(!)
Bu Bir İroni Yazısıdır Kimse Üzerine Almasın..(!)
Son iki gündür, gün boyu Sosyal medya sayfalarına tek gündem AĞAÇ DİKME SENANOMİSİ trajedikomesi hakimdi..!
Neymiş, yok şur da yok bur da tüm herkes STK’sı, imamı, Medyası, Akademisyeni, atanmışı, seçilmişi cümbür cemaat ağaç sever olmuş, amenna diyor, tebrik ediyor alkışlıyorum da, Ancak birde keşke samimiyeti de görsem, “bu naçizane şahsımın fikri, ironi yapıyorum burada ağaç dikmenize asla karşı değilim” Af buyurun, yok hani bakıyorum da yok bu ilçe de 5 bin ağaç dikilmiş, diğer ilçede 10 bin ağaç dikilmiş, yok diğer bilmem hangi orman alanında binlerce ağaç dikilmiş, yok herkesin ağacı olmuş, birde isimlerini ağaçlara takmışlar, buna da amenna derim alkışlarım da, Yav Allah için, sormazlar mı adama yaf bu kaçıncı ağaç dikme seranomisi, her sene 11 Kasım’da” dejavo yaşıyor gibiyiz” ilimizde her sene on binlerce sembolik ağaç dikiliyor da hangisi yeşerdi? Allah için hangisi büyüdü? hiç gördünüz mü? Ben hiç görmedim hatta sulanmadığı için çoğu ya kurudu ya bakımsızlıktan dolayı çürüdü yada ilgisizlikten dolayı ineklere yem oldu ve geriye sadece ve sadece fotoğraflar da doğa sever, ekolojist ve ağaç sever yurdumun insanlarımın ağaç dikme seranomisi hatırası “Yani HATIRA ORMANINDA GERİYE SADECE HATIRASI ANISI” kalıyor birde solan ağaç ve GERİYE VE FOTOĞRAF… OLAY BU…! Hikayede bu, işin daha komiği ise kimse atanmışı seçilmişi orman severi, o hem maddi küfletti hem de manevi değeri olan o ağaçlarla ilgilenmiyor? yani dönüp kendi adına dikilen ağaca ne oldu diye bakmıyor..! haksız mıyım dostlarım? ben geçmiş için konuşuyorum,geçmiş te böyle oldu. ben ağaç dikmeye değil, dikilen ağaçlara sahip çıkılmamasına karşıyım.!
Yani mesele, Popülizm mesele oporçinizm mesele doğaya karşı olan vicdan azabımızı kısmen de olsa bastırmak mı acaba?
Yok oda değil, oda olsa insan bir döner bakar ne oldu diktiğim o tek olan dikili ağacım serpildi mi büyüdü mü? ne oldu ya dönüp bakar demiii? düşünün insanın kedisi kayboluyor arıyor soruyor da, neden diktiğin ağaç soldu mu, öldü mü diye dönmüyorsun? ha demek mesele foto fantazisi mi? yada samimiyetsizlik mi acep? demiyorum, soruyorum sadece Soru benimkisi sahi ne oldu o 128 bin ağaca?
Dostlarım, Ben 25 Yıllık gazetecilik hayatımda en az 15 yıl katıldım haberlerini yaptım her 11 Kasım da dikilen ağaç seranomisine, inanın o sadece benim tanık olup haberini yaptığın ağaçlar( ki sayıları bir milyona ulaşıyor toplamda) sulanıp bakılıp büyüseydi, ilgisizlikten kurumasaydı Şırnak Ve Silopi Cizre yada diğer ilçelerimizde bir çok anlamda oksijenimiz daha başka olurdu? ve en az memleketlerimizde 50 tane PİKNİK alanları oluşmuştu.! ve belki bu durumda “bir çok anlamda” olmazdık(!) En azından beynimize daha temiz Oksijen alırdık ve tabi ki çiğermiz de bayram ederdi……! ama ne oldu çoğu kurudu? yeşeren yok ha yok…?
Yav ha de onu da geçtim değerli ağaç sever, doğa sever dostlarım abelerim, lütfen beni kınamayın yanlışta anlamayın, ben ağaça da size de karşı değilim bilakis ağacı sevdiğim kadar hatta daha fazla sizleri de seviyorum, ama, samimiyet diyorum, yav arkadaş, Cudi’de RANT ADINA AĞAÇ bırakmadılar, namaz Dağlarında ağaç bırakmadılar, hem de o binlerce yıllık ağaçları bir kuruş rant adına zalimce kökünden kestiler kesiyorlar, nerdeydiniz? neredesiniz? Zehir Saçan Termik santrallerin saldığı kimyevi vs maddelerden Beldelerin, Köylerin meyvelerini yemez olduk ve doğamız insanımız ağaçlarımız bitti bitti nerdeydiniz? Bazı Rantçı Kömür ocakları sahiplerinin neden olduğu doğa tahriplerinden kaynaklı dağlarımızın sülieti yok oldu-edildi oluyor neredeydiniz?
O Kömür ocaklarını yöneten bazı rantçılar, o kömür ocaklarının bir çoğu yasaları hiçe sayarak pis kimyevi sularını nehirlerimize boşaltıyorlar neredeydiniz? nehirlerimiz korudu? balıklarımız öldü? ağaçlarımız ciğerlerimiz kesildi neredeydiniz?
Ey cümbür cemaat? Ağaç sever Bandosu üyeleri, Söyleyin bana çıtınız çıktımı?
Hasıle fazla uzatıp başınızı yine ağartmayayım..
isimlerinizi verdiğiniz ağaçlarınızın yeşermesi umudu ile, bari bundan sonra o ağaçları sulayın, sevin, ilgi gösterin takip edin diyorum…!
ve tekrar diyorum bu bir ironi yazısıdır, sizlerin diktiği ağaca karşı değilim değilim, bilakis tebrik ediyorum ama sadece bumu? sorgulama benimkisi vs? bakmayın kusuruma ha saçmalıyorum yine galiba…! Dündar işte yine saçmalıyor, yada Dündar’ın vardır bunda da bir rantı çıkarı diye düşünün siz en iyisi…(!)
Hasıle kelam Seneye 11 Kasım’da yine bu ağaç dikme seranomisin de görüşmek dileği ile…
Yarın kıyametin kopacağını dahi bilseniz ağaç dikiniz diyen yüce Peygamberin ülküsü ile kalınız…
sevgi ver barışla
Dündar Sansur…

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.