28 Mart 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

Yeniden Refah Partisi Şırnak İl Başkanlığı 1. Olağan kongresini gerçekleştirdi

Yeniden Refah Partisi Şırnak İl Başkanlığı 1. Olağan kongresini gerçekleştirdi
Partisinin Şırnak İl Başkanlığı 1. Olağan Kongresi’nde konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, NATO güçlerinin çekilmesinin ardından Türkiye’nin Afganistan’da Kabil Havaalanı’nın güvenliğini sağlama teklifine sert tepki gösterdi.
Bir otelin konferans salonunda gerçekleştirilen kongrede konuşan Erbakan, “3 kuruş, birkaç milyar dolar kredi bulacağız diye, Mehmetçiğimizi ateş altında bırakıp Taliban’la karşı karşıya getirmek hangi akıl ve mantıkla bağdaşabilir” dedi.
“Amerika’dan gelen teknik heyetle Ankara’da pazarlıkları yürütüyorlar”
Taliban’ın ‘Amerikan askerleri çekildikten sonra Türk askerleri Afganistan’da kalırsa saldırı da bulunuruz’ şeklindeki açıklamasını hatırlatan Erbakan, şöyle konuştu:
Sayın cumhurbaşkanı ve savunma bakanımız Amerika’nın vereceği lojistik mali ve siyasi destek sözleri bizlere George Soros’un sözünü hatırlatıyor. Ne demişti dünya siyonizminin önde gelen spekülatörü, ‘Türkiye’nin en iyi ihraç ürünü askeridir’ demişti. Buna rağmen milli savunma bakanımız ne sayın cumhurbaşkanı diyorlar ki, ‘bu teklif karşılığında Amerika siyasi, mali ve lojistik destek sağlayacak, bu nedenle biz Mehmetçiğin orada görev yapmasını istiyoruz’ diyorlar. Bugün de Amerika’dan gelen teknik heyetle Ankara’da pazarlıkları yürütüyorlar.
“Mehmetçiği Taliban ile karşı karşıya getirmek akıl karı değildir”
Bir damla Mehmetçik kanını bütün Amerikan bütçesine değişmeyeceklerini söyleyen Erbakan, “Bu gelişmeler ister istemez bize George Soros’un bu sözünü hatırlatıyor. En iyi ihraç ürünümüz Mehmetçiğimiz mi? 3 kuruş, birkaç milyar dolar kredi bulacağız diye, borcu borçla çevirip bu ayı da kurtaracağız diye Amerikan askerleri orada çıkıp kendini kurtardıktan sonra Mehmetçiğimizin ateş altında bırakıp orada Taliban’la karşı karşıya getirmek hangi akıl ve mantıkla bağdaşabilir” diye konuştu.
“Türkiye’nin en önemli sorunu genç işsizler”
Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin genç işsizler olduğunu dile getiren Erbakan, ülkede bir buçuk milyon üniversite mezunu gencin işsiz olduğunu söyledi.
Türkiye’deki toplam işsizlerin sayısının ise 10 milyonu aştığını aktaran Erbakan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
Avrupa’da birçok ülkenin nüfusundan fazla işsizlerimiz var. Sadece 2020 yılında 40 bin 700 şirket kapandı. Bu, nereden baksanız 1 milyon insanın işsiz, aşsız ve ekmeksiz kalması demek. İşsizliğin hangi noktaya geldiğinin bir ispatı da bu. Boşta gezen gençlerin oranı yüzde 29. Yine bakıyorsunuz, vatandaşların bankalara olan borçları 2002 yılından bugüne 150 misli artış göstermiş. Biz burada siyaset değil, matematik yapıyoruz.
Tek listeyle gidilen kongrede ise mevcut İl Başkanı Sabri Tatar, tekrar il başkanlığına seçildi.
Kongreye Genel Başkan Yardımcısı Zafer Emanetoğlu, partinin il temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.