20 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

‘’VALLAHİ BU DEDAŞ ZULMÜ GAYRETULLAHA DOKUNMAYA BAŞLADI.’’(1)

‘’VALLAHİ BU DEDAŞ ZULMÜ GAYRETULLAHA DOKUNMAYA BAŞLADI.’’(1)
Size Sesleniyorum, Hangi Gün İçin Varsınız, Stk’lar, Dernekler, Siyasiler, Dedaş Resmen Halkınıza Fatura Zulmünü Uyguluyor Halkınızı Adeta Soyuyor Ve Siz Uyuyorsunuz. Beyler.! Yazıktır Günahtır. Halkınıza Sahip Çıkın.Yasal Olarak Tepkinizi Gösterin Ve Haklarınızı Koruyarak, Dedaş Zulmüne Hayır Deyin. Dedaş Haksızca Faturaları Şişirmekte, Bu Ay Herkesin Faturası İkiye Üçe Katlanmış. İnsanların Bu Faturaları Ödeyecek Gücü Vallahida Bİllahide Yok. Yok Ha Yok.! İnsanlar fazla gelen faturaları şikayet edecek merci bulamıyor, muhatap yok,. İtiraz ediyorsun. Git faturayı yatır, dilekçen değerlendirilecek diyorlar. Yani resmen halkla dalga geçiyorlar. Yazıktır günahtır.
“ EDİ BESE DEYİN…!”
*
Yıllardır durmadan, usanmadan bağıra haykıra yazarım yazarımda, yeterli sesimiz çıkmaz..! Sakalımız yok ondan pek (!) çıkmadı sesimiz sanırım ya neyse…!
Bitmeyen Elektrik Rezaleti, Şişirilen faturalar, delik deşik edilen caddelerimiz ve Dedaş Zulmü…!
Emin olun, Bu halk Dedaştan çektiğini hendeklerden, COVİD’TEN, yasaklardan, Karayollarından, Zarar ziyan komisyonlarından çekmedi.!
Köşe Yazım..;”Şırnak’ta, Cizre’de, Silopi’de, İdil’de Beytuşebap’ta,Uludere’de, Güclükonak’ta, bölgede özellikle bu ay faturalar adeta üçe katlanarak haksızça hukuksuzca alım gücü olmayan insanlaramızaı adeta şoke uğrattı.
Alım gücü olmayan bu halka bu zalimliği reva görenleri, buna Zulme sessiz kalan STK’lar, Siyasetçiler, yöneticiler, duyun diyorum, Tüm Şırnak Sayfalarının bas bas bağırarak adeta haykırarak ‘DEDAŞ zulmüne yönelik tepkilerine’sessiz kalmayın derim..!
Panoların Hukuksuca caddelere, Sokaklara konulması, caddelerimizin, sokaklarımızın delik dşik edilmesi bir yana, bu halka bize hırsız muamellesi, Yetmedi, fahiş gelen elektrik faturaları, Ev ev dolaşan Kaçak ekipleri, alım gücü olmayan vatandaşa kesilen milyarlarca ceza , günde bazen 20 defa giden elektrik rezaleti vs vs..!
**
İşin daha ilginç bir boyutu ise, vatandaş soruyor, 2 tane zehir saçan termik santralın bulunduğu il-ilçede elektriğin bi sorun olması nasıl bir rezalet şeklinde… Aslında elektrik sorunu birkaç ayaklı, ancak en önemli ayağı ise özelleştirildikten sonra sorunların ayukka çıkması olgusudur. Elektriğin özelleştirilmesi tam bir fiyaskodur ve halk açısından bir trajedyaya dönüşmüştür. Bu sorunun bir şekilde bertaraf edilmesi kesinlikle yöneticilerin sorunudur…!!
Kısaca, Siyasiler, yöneticiler, politikacılar, STK’lar bu konuda sınıfta kaldı desek yeridir.
Kısaca Bu aralar Şırnak geneli gündeminde elektrik sorunu ‘zulmü’rezaleti var …
Olmadı, birde elektrik bile vermediğiniz mahallelere utanmadan kaçak epikleri gönderip “gelen iddialara göre” rast gele Binlerce TL ceza kesiyorsunuz. yuh yani derim.
Allahtan korkun yazık bu gariban millete…
*
40 derece sıcaklıkta 30 defa elektrik gelip gitmekte. yarım gün, ya da tam gün gitmekte. Vatandaşlar bıktı artık, insanlar Saatlerce bazen günlerce elektriksiz kalmakta. Artık bu sorun çözülsün!!! Şişirilen faturalar adeta zulüm uygulanıyor, bölge halkı adeta cezalndırılıyor. Vatandaş soruyor, nerde devlet, nerde yöneticiler, dedaş yetkilileri,, nerde siyasiler, nerde STK’lar, nerde yöneticiler, nerde Devlet…(!) Vatandaş haklımı, bence haklı.!!! Seçimlerde oy istemesini bilirsiniz, amma vatandaşın hayatı sorunlarına gelince kabuğa çekilmek, sorunu çözmek adına bir girişimde bulunmamak, sorunun üzerine gidememek ne denli ahlakı buna siz karar verin!!! Elektrik sorunu da en az diğer sizin bizim için çok önemli olan diğer vs:(!) ihale mihale rant vs gbi sorunlar kadar önemli değilmi(!)halkınız zar zor geçiniyor, bütün parasını dedaşamı versin. seçime 17 ay kaldı. hesabını sandıkta sorar halkınıza sahip çıkmasanız vs…
*
işin özü vatandaşlar sorunun çözümüne yönelik birilerinin artık kesin bir kararlılıkla harekete geçmesini şiddetle istemekte. Malum elektrik bu, başka bir şey değil. Vatandaşlar haklı hem de sonuna kadar.
Bu ekonomik sıkıntılarda ne yapacağımızı şaşırdık şeklinde vatandaş şikayet edebilir. Ama devlet ve devleti yönetenler şikayet etme lüksüne sahip değildirler. Ancak ve ancak adı ne olursa olsun sorunu çözmek için uğraş ve çaba içinde olurlar olmalıdırlar. Şikayet etmek acziyettir derim..
**
Fazla ayrıntılara girmeden şunu diyeyim, bölge zaten ekonomik krizle, yıkımla, boğuşmakta. Sancılar giderek büyümekte. Lütfen sayın Dedaş biraz insaf diyorum…!
Silopi de, Şırnak’ta, Cizre’de, İdil’de Beytuşebapta esnaflar artık bıktılar beyler!!!”
Devam edecek gibi..”
Aydınlıkta kalın…!!!
Haber Portalleri İmtiyaz sahibi.
Dündar Sansur…

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.