25 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

VALİ PEHLİVAN CİZRE İLÇESİNE YAPTIĞI ZİYARET İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU:

VALİ PEHLİVAN CİZRE İLÇESİNE YAPTIĞI ZİYARET İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU:
Korona virüs(Covid-19) bütün dünyayı etkisi altına alan bir boyut kazandı ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edildi.Bu konuda ülkemizde Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde,Sağlık Bakanlığımız Bilim Kurulunun tavsiyelerine istinaden yayınlanan İçişleri Bakanlığımızın Genelgeleri doğrultusunda sürecin başından beri yakın takiple etkin çalışmalar ortaya konuldu ve başarılı neticeler elde edildi. Biz de Şırnak İlimizde Valilik olarak genel koordinasyonu sağlamak ve 7 gün 24 saat esasıyla takip etmek suretiyle sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere Kaymakamlıklarımız,kolluk birimlerimiz, Belediyelerimiz,bütün kurumlarımız,kamu görevlilerimiz, sivil toplum teşkilatlarımız ve vatandaşlarımız ile koordineli bir şekilde bu süreci yürütmeye devam ediyoruz.

Yaklaşık üç hafta önce Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ülke genelinde normalleşme süreci ile ilgili kararlar duyuruldu ve 1 Haziran’dan itibaren de bu süreçte atılması gereken adımlarla ilgili özellikle kamuya açık kapalı mekanlarda belirlenen sosyal mesafelere uyulması,maske kullanılması,temizlik şartları gibi benzeri şartların yerine getirilmesi kaydıyla belirli kolaylıklar,serbestlikler sağlandı. Haziranın birinden bugüne kadar geçen 15 günlük süre zarfında Sağlık Bakanlığımızın günlük açıklamış olduğu verilerden vaka sayılarının tekrar artmış olduğunu görüyoruz. İlimizde de düşük olan ve sıfıra yaklaşmış bulunan vaka sayıları bu süre içinde özellikle Cizre İlçemizde artmaya başladı. Ama şunu da ifade etmek gerekirse biz,sürecin başında ülke genelinde başlatılan mücadeleyi aynı hassasiyet ve disiplin içinde, Şırnak olarak bütün İlçelerimizi kapsayacak şekilde Valiliğimizin himayesinde Sağlık Müdürlüğümüz,Kaymakamlıklarımız,Belediyelerimiz,Kolluk Birimlerimiz,Vefa Destek Sosyal Guruplarımız aynı ciddiyetle yürütmekteyiz. Maske kullanımını il genelinde zorunlu hale getirdik. Cizre özelinde de münhasır bazı kararlar,tedbirler aldık.
Nedir bu kararlar; özelliklede vaka çıkan apartmanları karantina altına aldık. Bazı Sokakları da aynı şekilde karantina altına aldık.İlçe girişlerinde sağlık kontrolleri yaptırıyoruz. Şırnak genelinde olduğu gibi Cizre İlçemizde de Sağlık Müdürlüğümüze bağlı ekipler denetimlerini ve takip çalışmalarını büyük bir titizlikle yürüterek hem vatandaşlarımıza hem de esnaflarımıza sosyal mesafenin korunması,maskenin takılması ve hijyen konusunda gerekli bilgilendirme ve uyarılarında bulunuyor. Bunun için ayrıca münhasır ekipler de kurduk. Bu ekipler her gün sahadalar. Tespitler yapıyorlar. Kolluk ve Zabıta Ekiplerimiz kurallara uymamak konusunda ısrarcı olanlara ceza işlemi de uyguluyor. Esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza yönelik sürekli sağlık kontrolleri yaptırıyoruz. Bizzat ziyaret ettiğimiz esnaflarımıza diyoruz ki önce siz muhakkak maskenizi takın sonrada müşterinize taktırın. Mutlaka dezenfektan ve kolonya bulundurun temizlik ve mesafe kurallarına riayet edin. Cizre Kaymakamlığı bünyesinde oluşturduğumuz mobil ekiplerimiz de karantinaya alınan sokak ve binalarda bulunan vatandaşlarımızın her gün ziyaret ederek hem sağlık kontrollerini gerçekleştiriyor hem de tedbirlerin gevşetilmemesi konusunda gerekli uyarılarda bulunuyor. Ayrıca Vefa Sosyal Destek Gruplarımız tarafından ihtiyaçları karşılanıyor. Alınması gereken ve birkaçını zikrettiğim tedbirleri aldık ve uyguluyoruz.

Bu tedbirleri aldıklarını ve ihtiyaç halinde ilave tedbirler almaya da devam edeceklerini belirten Pehlivan, “Bu noktada Cizreli vatandaşlarımızdan isteğim bu duyarlılığı hep birlikte gösterelim. Normalleşme süreci kurallara daha fazla uymayı gerektiriyor. Herkes önce kendi kurallara uyar çevresine de uymaları konusunda telkinde bulunursa ancak bu mücadeleden başarıyla çıkarız. İki hafta öncesinde Cizre’de cadde ve sokakları gezdiğinizde bu kadar maskeli vatandaş göremezdiniz ama şuan vatandaşlarımızın maske taktığını memnuniyetle görüyoruz. Duyarlılık gösteren hemşerilerimize teşekkür ediyor ve devamını diliyorum. Diğer bölge illerinde olduğu gibi ilimiz ve ilçelerimizde de taziye kültürünün nasıl yaygın bir gelenek olduğunu biliyoruz ve saygı duyuyoruz. Ama bu dönemde vatandaşlarımızdan taziye evi veya çadırı kurmamalarını bir kez daha önemle rica ediyoruz. Çünkü taziyelerde çok kalabalık insanların bir araya geliyor, bu da virüsün bulaşma riskini artırıyor. Orada sadece bir kişide virüs çıksa taziyede bulunan herkese bulaştırma tehlikesi ortaya çıkar. Onun için taziyeleri bu dönemde yapmamamız gerekiyor. Bu konuda bütün vatandaşlarımızdan anlayış göstermelerini rica ediyorum. Kendi sağlığımız için,toplum sağlığı için ve bu normalleşme sürecinin daha da uzamaması için verilen kararlara riayet ederek hem maske kullanacağız hem sosyal mesafeye dikkat edeceğiz hem de temizliğe hijyene çok dikkat edeceğiz.

Biz kararlarımızı Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Bilim Kurulu Tavsiyeleri ve Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda İçişleri Bakanlığımız tarafından çıkarılan Genelgelere istinaden alıyoruz. Yani biz attığımız bütün adımları Bakanlığımızdan Genelgelerle bize ulaşan talimatlar doğrultusunda yapıyoruz.İlimiz genelinde ilave almamız gereken tedbirler varsa da bunu baştan beri almaktan da geri durmadık koordineli bir şekilde ülke genelinde ve çevre illerimizdeki gelişmeleri de takip ediyoruz. Bununla birlikte süreç sadece kamu kurumları veya kamu görevlilerinin değil, herkesin duyarlı olmasını gerektiriyor. Büyün esnafımız, vatandaşımız duyarlı olacak ki inşallah bu şekilde mormalleşme dediğimiz bu süreç kısa sürsün ve özlem duyduğumuz normal sürece kavuşalı .

Sosyal medyada İlimiz ile ilgili dolaşan vaka ve ölüm sayılarının asılsız olduğunun altını çizen Pehlivan, vatandaşımızın endişesi olmasın ama tedbiri de elden bırakmasın. Vaka sayılarında artış olmakla birlikte sosyal medyada paylaşılan afaki rakamlar gerçeği yansıtmıyor. Sağlık Bakanlığımızın almış olduğu karar doğrultusunda rakamlar Sağlık Bakanlığımızda toplanıyor ve her gün kamuoyu ile paylaşılıyor. Bu salgını bertaraf etmek için en büyük gücümüz tedbir. Yani korkuya, paniğe gerek yok ama tedbire gerek var. Şu anda da bütün imkanlarımızla,ekiplerimizle,personellerimizle sahadayız ve tedbirlerimizi alıyoruz. Çok şükür ülkemizin genelinde olduğu gibi Şırnak İlimizde de sağlık altyapımız yeterli. Kapasitemizi zorlayan bir durum yok. Sözlerimi tamamlarken altını tekrar çizmek istiyorum. Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere hep birlikte vatandaşlarımızın, hepimizin sağlığı için gece gündüz çalışmaya, koşturmaya devam ediyoruz. Hemşehrilerimizden tek isteğimiz alınan kararlara, tedbirlere harfiyen riayet etmeleridir. Özellikle üç başlıkta sıralanan Maske Kullanımı,Sosyal Mesafeye uyulması, Temizlik/Hijyen kurallarına uyulması. Toplu olarak bir araya gelmeyip bu temel kurallara riayet ettik mi inanıyorum ki aradan makul bir süre geçtiğinde koronavirüsü birlikte yenmeyi başardığımızı göreceğiz. Bu vesile ile bugün ziyarete geldiğimiz Cizreli hemşerilerimizi en iyi dileklerimle selamlıyor ve diyorum ki Şırnak,Cizre ve tüm İlçelerimiz gelin birlikte başaralım.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.