16 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

VALİ PEHLİVAN BAŞKANLIĞINDA (LGS) UYGULANACAK TEDBİRLERE YÖNELİK TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN BAŞKANLIĞINDA LİSELERE GEÇİŞ SINAVINDA (LGS) UYGULANACAK TEDBİRLERE YÖNELİK TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Valimiz Ali Hamza Pehlivan başkanlığında 20 Haziran 2020 Cumartesi günü yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile ilgili alınacak önlemlerin görüşüldüğü toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda, İlimiz genelinde yapılacak olan sınavın sağlıklı ve güvenli bir şekilde yürütülmesi amacıyla kurumlar arası koordinasyonun etkin bir şekilde sağlanması ve alınacak tedbirlerin tekrar gözden geçirilerek herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi hususları ile koronavirüs pandemisi kapsamında da alınacak tedbirler görüşülerek aşağıda belirtilen kararlar alınmıştır.⬇️

📌 Sınavda görev alacak öğretmen, güvenlik ve temizlik personelleri de çalıştıkları ilçelerde görev yapacaklardır. İlçeler arası öğrenci, öğretmen, güvenlik personeli hareketliliği olmayacaktır.
Sınavda 2.738 öğretmen, 181 emniyet ve 526 jandarma personeli görev alacaktır.

📌 Öğrenci velilerimiz dâhil olmak üzere görevliler ve öğrenciler dışında hiç kimse sınav binalarına ve bina bahçelerine alınmayacaktır.

📌 Sınav günü öğrencilerimize ve öğretmenlerimize koruyucu maske dağıtılacak, sınav binaları girişinde el dezenfektanı uygulaması yapılacaktır.

📌 Sınava girecek öğrenciler ve sınav görevlileri için 70.030 cerrahi maske, 2.350 siperli maske, 10.000 cerrahi eldiven, 20.000 dezenfektan okullarımıza gönderilecektir.

📌 Sınava girecek öğrencilerimize okul girişinde el dezenfektanı ve 2 adet maske verilecektir.

📌 Sınav yapılacak olan okullarımızda sınav öncesinde dezenfektasyon işlemi gerçekleştirilecektir.

📌 Sınava girecek öğrencilerimiz, sosyal mesafeye dikkat edilerek, okul bahçesinin kapısından okul binasının kapısına kadar kurulacak bir koridordan geçerek sınav salonuna alınacaktır.

📌 İlimizde Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ilgili bütün kurum ve kuruluşlarımızın uyumlu çalışmasıyla yapılacaktır.

Sınava girecek bütün öğrencilerimize başarılar dileriz. 👨‍🎓👩‍🎓

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.