26 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN’IN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ MESAJI

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN’IN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ ve MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI (15 Temmuz 2020)

Binlerce yıldan beridir türlü zorlukların üstesinden gelmiş, sayısız zaferler kazanarak adını dünya tarihine altın harflerle yazdırmış olan aziz Milletimiz tarih sahnesine çıktığı günden bugüne birliğine, bütünlüğüne kasteden, ülkesini bölmek, parçalamak, devletine diz çöktürmek isteyenlere karşı göğsündeki iman ateşini mücadele azmi ve kararlılığıyla birleştirip her daim tek yürek tek bilek olarak mücadele etmiştir.
Yıllar içinde kamu kurumlarının içine sızmış, kendisine emanet edilen devlete ve millete ait araçları, silahları kendi vatandaşlarına karşı kullanmaktan çekinmeyen, ülkemizi kaosa sürüklemek ve milli iradeyi yok etmek isteyen hainlerin karşısına, 15 Temmuz 2016 gecesi, cesareti, feraseti, kararlılığı, vatan ve bağımsızlık aşkı ile göğsünü siper eden kahraman vatan evlatları çıkmış ve şer odaklarının bu hain planlarını başlarına yıkmıştır.
Kendisini zillete sürüklemeye, devletinden, vatanından, bayrağından, milli ve manevi değerlerinden, özgürlüğünden mahrum bırakmaya kalkışanlara karşı, kutsal vatan toprağını kaderine terk etmeyen asil Milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ölümüne mücadele çağrısına kulak vererek tankların önüne çıkmış, gövdesini mermilere siper etmiş, ülkemizi zapt edip diz çöktürmeye çalışan silahlı terör örgütü FETÖ mensuplarına gereken karşılığı vermek suretiyle ecdadının Şehit kanlarıyla sulayarak kendisine emanet bıraktığı vatan toprağına sahip çıkmıştır. Tarih boyunca olduğu gibi bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır.

Bu haykırışın temelinde elbette ki sarsılmaz bir ruh hali vardı. 15 Temmuz 2016 ‘da sokaklarda, meydanlarda, Malazgirt’teki, Çanakkale’deki, Kurtuluş Savaşındaki ruh vardı. O ruh ki; demirden silahları, çelikten bir imanla yerle bir etti. O ruh ki; bir destandı, milyonlarca yürek, tek bir kalemle yazdı. O ruh ki; minarelerde ezan, sela, meydanlarda imandı. O ruh ki; alçaklara korku, kurtuluşa fermandı.
Bu ruha sahip bir milletin mensubu olmanın gururu ile icra etmekte olduğumuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı mücadele ederek Şehit olan kahraman vatandaşlarımızı, kahraman güvenlik görevlilerimizi rahmetle anıyor, kahraman Gazilerimizi şükranla yâd ediyorum. Vatanına, devletine, bayrağına, bağımsızlığına sahip çıkan aziz Milletimize en kalbi sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.