28 Mart 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, GENÇ SPORCULARA SPOR MALZEMELERİ DAĞITTI

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, GENÇ SPORCULARA SPOR MALZEMELERİ DAĞITTI
Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, değişik branşlarda 1000 sporcu için Valilik tarafından tedarik edilen spor malzemelerini Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Kapalı Spor Salonunda, pandemi nedeniyle temsili olarak davet edilen gençlerimize takdim etti.
Spor Salonuna gelişinde Vali Pehlivan’ı Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik, Beytüşşebap Belediye Başkanı Habib Aşan, Uludere Belediye Başkanı Sait Ürek ile genç sporcular karşıladı.
Ardından spor salonuna geçen Vali Pehlivan, sporcularla bir araya gelerek onlar için tedarik edilen spor malzemelerini temsili olarak gelen sporculara takdim etti.
Vali Pehlivan yaptığı konuşmada;
“Genç kardeşlerimiz, genç sporcularımız,
Mütevazı bir etkinlikle, sizler için tedarik ettiğimiz spor malzemelerini teslim ediyoruz. Az önce salona girdiğimizde sporcu kardeşlerimizle konuşurken bu tribünler ve bu saha coşkuya, heyecana alışık ama içinde bulunduğumuz pandemi dönemini yaşadığımız bu süreçte tedbirlere uyulması gereğinden dolayı özellikle seyircili spor faaliyetleri askıya alındı, bir kısmı da seyircisiz ortamlarda yapılıyor. Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz bünyesindeki faaliyetler de sadeleştirildi. Ama inşallah müşterek gayretle Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda, İçişleri Bakanlığımızın genelgeleriyle alınan tedbirlere uyduğumuzda ve beraberinde de tıp alanında gerek aşı gerek diğer tedavi yöntemleriyle toplumsal bağışıklığın da sağlanmasıyla inanıyor ve temenni ediyoruz ki en kısa süre içerisinde hayat tekrar normalleşir, bütün alanlarda olduğu gibi spor alanında da spor faaliyetleri eski coşku ve heyecanıyla yapılmaya devam eder.
Bugün sizlere, tüm sporcularımıza, spor kulüplerimize adeta çam sakızı çoban armağanı babında malzeme hediye edeceğiz. Bunu da dönem dönem yapmaya gayret ediyoruz. Gerek kendi kurumsal ve yerel imkanlarımızla, gerekse sivil toplumun, hayırseverlerimizin destekleriyle bunu yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşallah, bu destekler yarınlarda da olacak. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın bütün spor faaliyetlerinde İl olarak desteğini görüyoruz. Şu anda bütün ilçelerimizde yatırımlarımız söz konusu. Yüzme havuzları yapılıyor, bununla birlikte gençlerimizin faaliyet süreceği semt sahaları yapılıyor, spor organizasyonları yapılıyor.
Pandemiye rağmen geçtiğimiz aylarda Beytüşşebap’ta Kato Dağı’nın eteğinde rafting şampiyonası düzenledik. Onun öncesinde yamaç paraşütü turnuvası düzenledik. Sırada diğer şampiyonalar var. Bütün hazırlıkları tamam olmasına rağmen pandemi nedeniyle ertelemek durumunda kaldık ama yakın zamanda İlimizde tenis alanında ulusal bir turnuva da düzenleyeceğiz.
İlimizde 30.000’in üzerinde lisanslı sporcumuz var. Bu son iki sene içerisinde 4000 civarında artış gösterdik. İnşallah bundan sonra da artarak devam edecek. Sporcu sayımız da spor faaliyetlerimiz de artacak ve hep birlikte bunun mutluluğunu, memnuniyetini yaşayacağız. Geçmişte özellikle de son 4 – 5 sene önce İlimizde yaşananları hepimiz biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, güvenlik güçlerimiz ve ilgili bütün kurum ve kuruluşların gayreti ve vatandaşlarımızın işbirliği ile o sıkıntılar çok şükür bertaraf edildi, huzur ve güvenlik ortamı sağlandı. Bu sayede spor faaliyetlerinin de önü açıldı. Şırnak sporda da başaracağım demeye başladı.
Sporda hayat var diyor bütün sporcularımıza üstün başarılar temenni ediyorum.”dedi.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.