19 Eylül 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

ULAK KÖYÜNDE BARIŞ SAĞLANDI.

ULAK KÖYÜNDE BARIŞ SAĞLANDI.
İdil İlçe merkezine bağlı Ulak Köyü’nde çocuklar arasında çıkan kavgada Ercan Yıldız hayatını kaybederken, katil zanlısı çocuk tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
Olay, Ulak Köyü’nde yaşayan Yıldız ve Dolunay ailelerini istemeden de olsa aile husumeti içinde karşı karşıya getirmişti. Araya giren akil insanların çabası sonucunda, iki aile bir araya getirilerek barıştırıldı ve husumete son verildiği kaydedildi.
Yaşanan Acı Barışla Tatlandırıldı
Ulak Köyü’nde çocukların bıçaklı kavgası nedeniyle hayatını kaybeden 14 yaşındaki Yıldız’ın ailesi ile Dolunay ailesi arasındaki husumet, bölgenin akil insanlarının araya girmesiyle taziyenin üçüncü gününde barışla sonlandırıldı.
Barış İçin Bütün Kurumlar Çaba Gösterdi
Çocukların kavgası duyulduğu andan itibaren İdil’de bulunan siyasi ve resmi kurumlar, aşiretler ve STK’lar olaya yakından ilgi göstererek barış sağlanması için büyük çaba gösterdi. Gösterilen çaba sayesinde, Yıldız ailesi acısını kalbine gömerek toplumsal sorunun ne kadar büyük olduğunun bilincinde davranarak akil insanların talebini geri çevirmedi ve barışın sağlanmasına büyük katkı sağladı. Sağlanan barışın ardından, Dolunay ailesi toplu olarak taziye evini ziyaret ederek Yıldız ailesine başsağlığı diledi. İki aile arasında kısa sürede sağlanan barış, topluma bir nefes aldırırken, barışın kısa sürede sağlanması ise bir ilk olması nedeniyle bölgede dikkat çekti.
Haber : İdil Haber

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.