19 Nisan 2024

ŞIRNAK HABER

Haktan Yana Halkın Yanında

‘’Türk Ürünlerini Boykot Etmek Çözüm Değil’’

Duhok’lu Türkmen Fatihi Mahmood Ismael  ‘’Türk Ürünlerini Boykot Etmek Çözüm Değil’’

Irak’ta Başbakanın istifasına kadar giden protestolara Irak Türkmenlerinden destek gelirken Kürt bölgesinde Türk malı menşeli ürünlere boykot taraftarı olmadıklarını açıkladılar.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye’de silahlı muhaliflerin oluşturduğu çatı örgütü olan Milli Ordu ile birlikte Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) yoğunlukla oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) karşı başlattığı Barış Pınarı Harekâtının ardından Kürt bölgelerinde yaşayanlar Türk mallarına karşı boykot çağrısında bulunmuş ve bireysel olarak ta uygulayanlar olmuştu.

Boykotların çözüm olmadığını velev ki Türk menşeli ürünlere boykotlar yapılsa dahi Barış Pınarı Harekâtının durması için bir etken olmayacağınız ifade eden aslen Türkmen olan Duhok İl Konsey üyesi Fatihi Mahmood Ismael, özelde bölgemizde genel ülkemizde hizmet veren Türkiye kökenli firmalar,binlerce kişiyi istihdam ediyorken evlerimizde işyerlerimizde inşaatlarda özetle tüm yaşam alanlarımızda kullanmış olduğumuz ürünlerin % 70 inden fazlası Türk menşeli veya en yakın komşumuz olan Türkiye üzerinden ülkemize girişi olmaktadır. Bu nedenle ciddi anlamda bir boykot, yine bize olumsuz olarak yansıyabilir. Ve de kesinlikle boykotun çözüm olmayacağı kanısındayım.

Biz Türkmenler , daha evvel Türkiye ve ABD arasında Suriye’nin kuzeydoğusu için varılan mutabakata ilişkin, gerginliği azaltmak ve sivilleri korumaya yönelik her türlü çabayı memnuniyetle karşılamış bölgemize huzurun ve istikrarın hakim olması için atılan her adımın yanında olduğumuzu ifade etmiştik ve her zaman da böyle düşünüp böyle hareket etmeye devam edeceğiz. Kuzeydoğu Suriye konusu askeri ve siyasi olduğu için bunun çözümü boykot ile değil görüşmeler ile çözülebilir.

Irak’ın güney illerinde aylardır süren Protestolar hakkında da düşüncelerini ifade eden Fatihi Mahmood Ismael  ‘’ Malum, Ülkemizin güney illerindeki aylardır süren protestolar var ve haklı gerekçeler ile mitingler düzenleniyor. Bizler Irak Türkmenleri olarak bu haklı protestoların da yanında olduğumuzu ifade etmek isterim. Sivil toplum örgütlerimiz de bu konu da dün gerekli açıklamaları yaparak yasal olarak gerçekleşen protestocuların yanında olduklarını deklere ettiler.’’

Kaldı ki haklı gerekçelerimiz olup bizlerin boykot edebilmesi için dışarıdan müdahalelerle kolay bir şekilde etkilenmeyen güçlü bir ekonomiye sahip olmamız gerek ve bunun da gerçekleşmesi için üreten Irak vizyonunun bir an evvel hayata geçirilmesi gerekiyor. Diyen Fatihi Mahmood Ismael, Temennimiz bu coğrafyaya huzurun ve barışın hakim olmasıdır ve de son olarak şunu tekrarlamak isterim ki Türk menşeli ürünleri boykot etmek bizlere zarardan başka bir şey kalmayacağı gibi çözümde olmayacaktır. Dedi.

Bir yanıt yazın

Copyright © 2005 Şırnak Haber, Her hakkı saklıdır. | Newsphere by AF themes.